IL: Sami Saikkonen loukkaantui Hyvinkään lento-onnettomuudessa

Hyvinkään turmakoneen omistaa yhtiö, jonka toimitusjohtajana on Sami Saikkonen, kertoo Iltalehti saamiensa tietojen pohjalta.

Kaksi eri lähdettä kertoo lehdelle, että Saikkonen oli koneessa, mutta ei ollut lentäjä, vaan matkustaja, joka kuljetettiin onnettomuuspaikalta sairaalaan.

Vuonna 1966 syntynyt Saikkonen on tunnettu muun muassa tanssija-koreografina.

Lentäjä kuoli

Hyvinkäällä lentäjä kuoli ja matkustaja loukkaantui pienkoneen laskun epäonnistuttua lentokentällä maanantaina, kerrottiin Keski-Uusimaan pelastuslaitokselta tänään.

Pienkoneessa olleet olivat keski-ikäisiä miehiä.

Viranomaisilla ei ollut iltapäivällä käsitystä siitä, miksi koneen laskeutuminen epäonnistui ja se putosi lentokentälle.

– Turman syytä ja yksityiskohtia selvittävät poliisi ja Onnettomuustutkintakeskus (Otkes), kertoi pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Tommi Leppioja.

Loukkaantunut matkustaja vietiin Leppiojan mukaan sairaalahoitoon. Koneessa ei ollut kaksikon lisäksi muita.

Turmakone romuttui Leppiojan mukaan korjauskelvottomaksi. Poliisi eristi tutkinnan vuoksi onnettomuuspaikan.

– Onnettomuudesta on saatu silminnäkijähavaintoja, kertoi Itä-Uudenmaan poliisin vuorossa oleva yleisjohtaja Miika Laine.

Ei matkustajalentovuoroja

Pelastuslaitoksella ei ollut maanantaina iltapäivällä tietoa siitä, mistä ja mihin aikaan kone oli lähtenyt lennolle.

Hyvinkääläinen pienkoneharrastaja Ilari Härkönen kertoi Helsingin Sanomille, että maahan syöksynyt pienkone oli harvinaisempaa mallia, itse rakennettu RV-8-kone. Härkösen mukaan kokeneiden lentäjien kaksikko joutui turmaan ollessaan suorittamassa kertauskoululentoa.

Onnettomuustutkintakeskuksesta kerrottiin STT:lle kello 15:n jälkeen, ettei se pystynyt vahvistamaan tietoa siitä että kyseessä olisi ollut koulutuslento. Otkesin mukaan sen kolme tutkijaa oli paikalla lentokentällä selvittämässä onnettomuuden jälkiä ja syytä.

Hyvinkään pienikokoinen lentokenttä on niin kutsuttu korpikenttä, eikä sillä ole lennonjohtoa. Kentällä on kaksi kiitotietä. Matkustajalentokoneiden vuorot eivät lennä Hyvinkään kentälle.

Miika Laineen mukaan lentokenttä sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Hyvinkään ydinkeskustasta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut