Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liitto selvittää, onko Helsingin kaupungin päätös HKL:n yhtiöittämisestä laillinen

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto (JHL) kertoo tutkivansa, onko kaupunginvaltuuston päätös Helsingin kaupungin liikenneliikelaitoksen (HKL) yhtiöittämisestä lainvastainen. Liitto kertoo vievänsä asian oikeuteen, jos näyttöä lainvastaisuudesta löytyy.

Yhtiöittämispäätökseen kuuluu se, että metrohenkilöstö siirretään uuteen yhtiöön ilman liiketoiminnan siirtämistä. Henkilökunnalta ei ole haettu suostumusta siirtoon.

Liiton mukaan työsopimuslaki kieltää työsuhteiden siirtämisen ilman henkilön omaa suostumusta. Poikkeuksena on liikkeenluovutus, mutta silloin JHL:n mukaan pitäisi luovuttaa koko toiminnallinen kokonaisuus, myös liiketoiminta.

– Tämä asia on nyt selvitettävä perin pohjin. Teroitin kaupunginvaltuutetuille ennen päätöksentekoa, että HKL:n valtuuston päätösasiakirjat olivat kehnosti valmisteltuja, ja että asiat pitäisi ennen päätöksentekoa tarkistaa kunnolla. Tästä myös henkilöstöyhdistykset ovat puhuneet koko ajan. Tarvittaessa viemme asian oikeuteen, sanoo JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine tiedotteessa.

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti HKL:n yhtiöittämisestä viime viikolla. JHL:lle selvityspyynnön päätöksen laillisuudesta esitti liittoon kuuluva Raitio- ja metrohenkilökunnan yhdistys.