Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ex-poikaystävän tuomio Somerolla kadonneen naisen murhasta jää voimaan – korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa

Korkein oikeus (KKO) on hylännyt Somerolla kesken varusmiespalveluksen kadonneen naisen murhasta tuomitun Jyri Niemisen valituslupahakemuksen. Näin ollen Turun hovioikeuden tuomitsema elinkautinen vankeusrangaistus pysyy voimassa.

Uhri, 21-vuotias Milla Aronen ilmoitettiin kadonneeksi kesäkuussa 2019, kun hän ei palannut palvelukseen Porin prikaatiin. Ruumista ei ole löytynyt. Entinen poikaystävä kuitenkin myönsi kohdistaneensa Aroseen väkivaltaa, aiheuttaneensa tämän kuoleman ja hävittäneensä ruumiin.

KKO:ssa mies vaati murhasyytteen hylkäämistä ja asian jättämistä Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tuomion mukaiseksi. Käräjillä hän sai alle kolmen vuoden tuomion muun muassa törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Hovissa mies vaati lieventämään tuomionsa ehdolliseksi vankeudeksi. Hovi kuitenkin katsoi, että mies oli ennalta tekemänsä suunnitelman perusteella tappanut uhrinsa ja ankaroitti tuomion elinkautiseksi vankeudeksi.