Natsien keskitysleirissä aikanaan työskennellyt 96-vuotias nainen yritti paeta ennen oikeudenkäynnin alkua Saksassa

STT–AFP

Saksassa 96-vuotias natsi-Saksan keskitysleirillä aikanaan sihteerinä työskennellyt nainen yritti karata juuri ennen oikeudenkäyntinsä alkua torstaiaamuna. Karkumatka ei kuitenkaan kestänyt kauan, sillä jo iltapäivällä oikeuden tiedottaja ilmoitti naisen löytymisestä. Häntä pidetään nyt tutkintavankeudessa, kunnes oikeudenkäynti alkaa uudestaan 19. lokakuuta.

Oikeudessa Irmgard Furchneria syytetään osallisuudesta 11 000 murhaan Stutthofin keskitysleirillä Puolassa. Hän työskenteli keskitysleirin komentajan Paul Werner Hoppen toimistossa sihteerinä kesäkuusta 1943 huhtikuuhun 1945. Tuona aikana hän oli 18- ja 19-vuotias, joten hänen asiaansa käsitellään nuorisotuomioistuimessa.

Holokaustista eloonjääneitä edustavan asianajajan mukaan Furchner kirjoitti puhtaaksi Hoppen sanelusta pakkosiirtoja ja teloituksia koskevat käskyt ja varusti jokaisen viestin nimikirjaimillaan.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut