Vihreät valitsee puheenjohtajasijaisen Ohisalolle

Syyskuussa vihreiden varapuheenjohtajiksi valittiin Iiris Suomela (vas), Atte Harjanne ja Hanna Holopainen. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Vihreiden puoluehallitus valitsee tänään puheenjohtajasijaisen Maria Ohisalolle. Hän odottaa lasta ja jää loppusyksystä äitiysvapaalle ja siksi puolue tarvitsee sijaispuheenjohtajan.

Valinta tehdään puolueen varapuheenjohtajien Atte Harjanteen, Hanna Holopaisen ja Iiris Suomelan välillä.

Puoluehallituksessa kiinnitettäneen sijaisvalintaa tehtäessä huomiota tammikuussa järjestettäviin aluevaaleihin. Niitä ei käydä Harjanteen kotikaupungissa Helsingissä. Holopainen on Lappeenrannasta ja Suomela Tampereelta.

Puoluehallituksessa ollaan STT:n kyselykierroksen perusteella laajasti sitä mieltä, että puheenjohtajan sijaisen pitäisi edustaa seutua, jossa vaalit käydään tai olla itse jopa ehdolla vaaleissa.

Puoluehallituksessa on yhteensä 12 jäsentä. Heidän joukossaan ovat puolueen puheenjohtaja ja kolme varapuheenjohtajaa

Puolue päättää myöhemmin tässä kuussa ministerijärjestelyistä. On mahdollista, että ministeriksi nousee sijaispuheenjohtaja, mutta vihreät voi myös päätyä johonkin toiseen nimeen. Myös ministerikierrätys on mahdollista.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut