Kanarialla La Palman tulivuoresta alkoi uusi laavavirta

Tulivuoresta virrannut laava on muodostanut mereen yli 20 hehtaarin kokoisen laavatasanteen. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kanarialla La Palman saaren La Cumbre Vieja -tulivuoresta on lähtenyt uusi vuolas laavavirta, ilmoittivat viranomaiset. Espanjan geologisen instituutin mukaan perjantaina iltapäivällä alkanut virta tulee uudesta aukosta vuoren kyljessä.

Purkaus alkoi 19. syyskuuta, ja tulivuoresta virrannut laava on muodostanut mereen yli 20 hehtaarin kokoisen laavatasanteen. Vuori on purkauksen aikana syössyt sisuksistaan 80 miljoonaa kuutiometriä laavaa.

Kukaan ei ole kuollut tai loukkaantunut purkauksessa, mutta noin 6 000 La Palman saaren asukasta on jouduttu evakuoimaan. Purkaus on tuhonnut noin 870 rakennusta ja peittänyt 358 hehtaaria maata laavalla.

Viranomaiset ovat luvanneet kaiken apunsa tuhojen korjaamiseksi. Pääministeri Pedro Sanchez vierailee La Palmassa sunnuntaina jo kolmatta kertaa.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut