Yhdysvaltain kongressi ei vieläkään äänestä valtavasta infrastruktuuripaketista

Yhdysvalloissa edustajainhuone ei vieläkään äänestä presidentti Joe Bidenin hallinnon suuresta infrastruktuuripaketista. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvalloissa edustajainhuone ei vieläkään äänestä presidentti Joe Bidenin hallinnon suuresta infrastruktuuripaketista. Perjantaille suunniteltu äänestys peruttiin paikallista aikaa myöhään perjantai-iltana.

Äänestys lykättiin jo kertaalleen torstaina. Nyt infrastruktuuripaketista äänestäminen siirtyy ainakin ensi viikkoon.

Aiemmin perjantaina Biden oli kongressissa neuvottelemassa demokraattipuolueen edustajien kanssa biljoonaluokan määrärahapaketista. Puolueen sisäiset ristiriidat ovat estäneet paketin viemisen eteenpäin, kun edustajat eivät ole löytäneet yksimielisyyttä paketin sisällöstä.

Puolueen radikaalit ja konservatiivit ovat erimielisiä siitä, kuinka paljon rahaa tulisi käyttää toisaalta infrastruktuurin korjaamiseen, toisaalta muun muassa opetukseen, lastenhoitoon ja ilmastonmuutoksen torjuntaan. Infrastruktuuripakettiin on suunniteltu 1,2 biljoonan dollarin määrärahaa.

Demokraateilla on Yhdysvaltain kongressissa vain pieni enemmistö, minkä takia puolue tarvitsee lähes kaikkien edustajiensa tuen voittaakseen äänestyksen.

Biden vakuutti toimittajille edustajien tapaamisen jälkeen, että hänen hallintonsa suunnitelmat saadaan vielä maaliin.

– Kerron teille, me aiomme saada tämän tehtyä. Sillä ei ole merkitystä milloin. Sillä ei ole merkitystä onko se kuudessa minuutissa, kuudessa päivässä vai kuudessa viikossa, me aiomme tehdä tämän, Biden sanoi.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut