Elokapina katkaisi liikenteen Helsingin Mannerheimintiellä lähes kolmeksi tunniksi – poliisi otti kiinni yli sataneljäkymmentä mielenosoittajaa

Elokapinan mielenilmaus katkaisi jälleen liikenteen Mannerheimin tiellä Helsingissä. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

STT

Helsingissä ympäristöliike Elokapina katkaisi liikenteen lähes kolmeksi tunniksi Mannerheimintiellä lauantaina. Liikenne palautui normaaliksi iltakahdeksan aikaan.

Poliisi kertoi ottaneensa kiinni 142 mielenosoitukseen osallistunutta ihmistä. Kiinniotot sujuivat poliisin mukaan rauhallisesti.

Elokapina vaatii hallitusta julistamaan ilmastohätätilan sekä ryhtymään sen mukaisiin toimiin.

Pääministeri Sanna Marin kertoi Ylen uutisten haastattelussa, että hätätilaa ei ole julistettu, koska hallituksella ei ole asiasta yhteistä näkemystä.

– Ei nämä julistukset vie meitä kovin paljon eteenpäin, vaan käytännön teot, Marin sanoi Ylelle.

Hallitus on hänen mukaansa sitoutunut kunnianhimoiseen ilmastopolitiikkaan ja sopinut sen toteuttamisesta viimeksi budjettiriihessä.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut