Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Intian armeija sanoo Kiinan lähettäneen joukkoja kiistellylle raja-alueelle

Intian armeijan päällikkö kertoo Kiinan lähettäneen joukkojaan "merkittävissä määrin" maiden kiistelylle raja-alueelle. Hän kertoo Intian vastaavan Kiinan toimiin vahvistamalla omia joukkojaan alueella.

Kiinan ja Intian raja kulkee enimmäkseen Himalajan vuoristossa, eikä rajasta ole päästy yhteisymmärrykseen. Tilanne on ollut erityisen jännitteinen sen jälkeen kun viime vuoden kesäkuussa rajalla Ladakhin alueella Tiibetin lähellä käytiin tappavia taisteluita. Maailman kaksi väkirikkainta maata lähettivät paikalle sen jälkeen kymmeniätuhansia ylimääräisiä sotilaita.

Intian armeijan päällikkö Manoj Mukund Naravane kertoi lauantaina toimittajille pitävänsä tilannetta huolestuttavana.

Intia ja Kiina ovat järjestäneet korkean tason sotilaallisia neuvotteluja tilanteesta yhteenoton jälkeen. Naravanen mukaan luvassa on pian jälleen uusi tapaaminen.

Muutamia päiviä aiemmin Kiinan ulkoministeriön edustaja syytti Intian sotilaita rajan laittomasta ylittämisestä Kiinan puolelle. Intian mukaan syytökset eivät ole todenmukaisia.

Aiemmin paikallismedia kertoi nimettömiin lähteisiin nojaten, että lähes sata kiinalaissotilasta oli ylittänyt rajan Intian puolelle useiden tuntien ajaksi elokuussa.