Kaupan liitto ja Päivittäistavarakauppa ry: Kasvomaskeista voidaan luopua kaupoissa alueellisten suositusten mukaan

Kaupan liitto ja Päivittäistavarakauppa ry esittävät jäsenyrityksilleen, että kasvomaskin käytöstä kaupoissa voidaan luopua alueilla, joilla viranomaiset eivät enää suosita maskin käyttöä julkisissa sisätiloissa.

– Kaupan koronakäytäntöjä on mahdollista keventää, sillä rokotekattavuus on parantunut, hallitus päivittänyt hybridistrategiansa sekä terveysviranomaiset antaneet uudet ohjeistuksensa, Kaupan liiton toimitusjohtaja, entinen pääministeri Mari Kiviniemi sanoo tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan maskin käyttöä tulisi kuitenkin harkita koko maassa ruuhka- ja jonotustilanteissa sekä pitkäkestoisissa palvelutilanteissa. Jälkimmäisen tarkennetaan käsittävän tilanteet, joissa ollaan yhtäjaksoisesti yli 15 minuuttia yksittäisen henkilön läheisyydessä.

Lisäksi tiedotteessa kerrotaan, että myös muista kaupan koronakäytännöistä voidaan luopua asteittain ja harkiten. Näitä ovat riskiryhmien asiointiajat ja rajoitukset kampanjatapahtumien järjestämisessä sekä erityistyövuorojärjestelyt ja etätyösuosituksen päättyminen.

– Kehotamme toimimaan maltillisesti ja aina alueellisten suositusten mukaan, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto painottaa ja lisää tilanteen elävän jatkuvasti.

Koronarokotuksen ottaminen suositeltavaa

Asiakkaita puolestaan ohjeistetaan tiedotteessa muun muassa asioimaan kaupassa terveenä, pitämään etäisyyttä muihin ja puhdistamaan kädet kauppaan tullessa.

– Tartuntatautilain mukaisesti myymälät ovat edelleen velvollisia tarjoamaan käsien puhdistusmahdollisuuden tiloissaan, viestimään turvallisen asioinnin ohjeista sekä huolehtimaan tehostetun siivouksen käytännöistä, tiedotteessa kerrotaan.

Kaupan liitto ja Päivittäistavarakauppa ry suosittavat kaupan henkilöstön suojaamiseksi myös koronarokotteen ottamista, ellei tälle ole terveydellistä estettä.

Kaupan liitto on kaupan alan valtakunnallinen edunvalvontajärjestö ja Päivittäistavarakauppa ry alan elinkeinonharjoittajien yhdistys.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut