IS: Suomeen on salakuljetettu ihmisiä auton takakonttiin piilotettuina

Suomenlahden merivartiosto on aloittanut seitsemän ihmissalakuljetustutkintaa. Ihmisiä on tuotu muun muassa Virosta laivalla autojen takakonteissa. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Suomenlahden merivartiosto on aloittanut seitsemän ihmissalakuljetustutkintaa, jotka liittyvät Valko-Venäjän tilanteeseen, Ilta-Sanomat kirjoittaa.

Merivartiosto tutkii ihmissalakuljetuksia törkeinä ja perusmuotoisina laittoman maahantulon järjestämisinä.

IS:n mukaan Suomeen on tuotu ihmisiä esimerkiksi Viron-lautalla auton takakonttiin piilotettuina. Suomeen on tuotu ihmisiä myös lentäen Puolasta ja laivalla Saksasta.

Epäilyn mukaan salakuljetettuja on yli kymmenen, joista suurin osa irakilaisia. Valko-Venäjälle on saapunut tämän vuoden aikana paljon irakilaisia, jotka ovat pyrkineet edelleen pois maasta EU:n alueelle.

Salakuljetetut ovat maksaneet jopa 15 000 euroa matkastaan

Lehden mukaan merivartiosto epäilee rikoksista noin kymmentä henkilöä, joista osalla on Suomen kansalaisuus. Rikolliset ovat käyttäneet hyväkseen Valko-Venäjän rajalla olleiden siirtolaisten hätää, IS kertoo. Salakuljetetut ovat joutuneet maksamaan arviolta 5 000–15 000 euroa matkastaan kotimaastaan Valko-Venäjän kautta Suomeen tai muuhun EU-maahan.

Ketään epäillyistä ei ole vangittu. Toiminnassa on IS:n mukaan piirteitä järjestäytyneestä rikollistoiminnasta.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut