Liike Nyt liittyi perussuomalaisten välikysymykseen maahanmuutosta

Liike Nyt on liittynyt mukaan perussuomalaisten välikysymykseen maahanmuutosta. Kuvassa Liike Nytin puheenjohtaja Harry Harkimo (vas.) ja perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

Antti Autio / STT

Liike Nyt on liittynyt mukaan perussuomalaisten välikysymykseen maahanmuutosta. Liike Nytin puheenjohtajan Harry Harkimon mukaan lainsäädännöllä pitäisi edistää hallittua maahanmuuttoa ja minimoida siihen liittyviä lieveilmiöitä, mutta hallitus toimii päinvastoin.

– Meidän on syytä opetella puhumaan niin humanitäärisestä kuin työperäisestä maahanmuutosta ilman, että puhe välittömästi kääntyy keskusteluksi syrjinnästä, Harkimo perustelee tiedotteessa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra perustelee tänään jätettyä välikysymystä sillä, että hallituksen uusilla maahanmuuttoa helpottavilla esityksillä tullaan edesauttamaan suomalaisen järjestelmän taloudellisten, sosiaalisten ja turvallisuuteen liittyvien seikkojen murtumista.

Purra syyttää hallitusta siitä, että muut hallituspuolueet antavat sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) toimia haluamallaan tavalla esimerkiksi perheenyhdistämiseen, suojelukategorioihin ja kansalaisuuden saamiseen liittyen.

– Miksi vihreät saa hillua hallituksessa ja päättää yksin maamme kannalta näin vakavista ja perustavanlaatuisista asioista, Purra sanoo.

Välikysymys koskee myös hallituksen talouspolitiikkaa

Välikysymys koskee myös hallituksen taloudenpitoa. Perussuomalaiset pitää maan julkisen talouden tilaa, budjetin alijäämää, velan kasvua ja menojen kasvua huolestuttavina.

Välikysymys on vähintään 20 kansanedustajan valtioneuvostolle tai ministerille tämän toimialaan kuuluvasta asiasta osoittama kysymys, jonka tarkoituksena on mitata valtioneuvoston tai ministerin nauttima luottamus.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut