Lännen Media: Suomessa harkitaan tekstiviestikampanjaa muistuttamaan koronarokotuksesta

Sosiaali- ja terveysministeriössä (STM) selvitellään koronarokotuksista muistuttavan tekstiviestikampanjan mahdollisuutta ja toteutustapaa. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Maiju Ylipiessa / STT

Suomessa harkitaan koronarokotuksesta muistuttavien tekstiviestien lähettämistä kansalaisille, kertoo Lännen Media .

Sosiaali- ja terveysministeriössä (STM) selvitellään tekstiviestikampanjan mahdollisuutta ja toteutustapaa, mutta päätöstä asiasta ei ole tehty, kertoo ministeriön johtaja Pasi Pohjola Lännen Medialle.

Lännen Median mukaan myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) ehdotti perjantaina STM:lle vastaavan tekstiviestin lähettämistä. Tekstiviesti on Pohjolan mukaan ollut valmistelussa jo ennen Husin yhteydenottoa.

Ensihoidon ylilääkäri Markku Kuisma Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä sanoo Lännen Medialle, että viesti pitäisi lähettää myös tärkeimpien maahanmuuttajaryhmien kielellä.

Virallisten suomen, ruotsin ja kolmen saamen kielen lisäksi viesti pitäisi siis kääntää todennäköisesti ainakin englanniksi, venäjäksi, arabiaksi ja somaliksi, Lännen Media kirjoittaa.

Kampanja tarkoittaisi kymmeniä miljoonia tekstiviestejä, sillä viestit pitäisi lähettää kaikille 160 merkin rajoituksilla.

Valtaosa sairaalaan joutuvista koronapotilaista rokottamattomia

Sekä koronatartuntojen että sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on Suomessa nousussa. Syyskuun aikana sairaalahoitoon joutuneista noin kolme neljäsosaa on ollut rokottamattomia, kerrottiin STM:n ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilannekatsauksessa torstaina.

Sairaalahoidon tarpeen kääntyminen laskuun edellyttäisi sekä rokotuskattavuuden kasvua että tapausmäärien selvää vähenemistä, tilannekatsauksessa arvioitiin.

Toisen koronarokoteannoksen on tähän mennessä saanut 73 prosenttia Suomen 12 vuotta täyttäneestä väestöstä. Ensimmäisen annoksen osalta rokotuskattavuus on noin 84 prosenttia.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut