Unkari taipui yhtenä viimeisistä maista tukemaan maailmanlaajuista yritysverominimiä

STT–AFP

Maailmanlaajuinen yritysten minimiveroaste nytkähti jälleen askeleen lähemmäs toteutumista perjantaina, kun Unkari taipui uudistuksen tukijoiden joukkoon.

Yhteistyöjärjestö OECD:n mukaan 136 maata on nyt hyväksynyt uudistuksen, jonka toivotaan hillitsevän suuryritysten verosuunnittelua. Sopimuksen mukaan monikansallisille yrityksille tulisi vähintään 15 prosentin veroaste.

Irlanti ja Viro suostuivat torstaina liittymään mukaan uudistukseen. Irlanti on yksi maista, jotka ovat houkutelleet monikansallisia yrityksiä alhaisella verotuksellaan.

Unkari suostui tukemaan uudistusta, kun se sai neuvoteltua itselleen kymmenen vuoden siirtymäajan. Unkarissa yritysveroaste on yhdeksän prosenttia, mikä alittaa jopa Irlannin veroasteen.

Neuvottelut maailmanlaajuisesta yritysverominimistä vauhdittuivat tänä vuonna, kun Yhdysvaltojen presidentin Joe Bidenin hallinto asettui hankkeen taakse.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut