Jenni Haukio kiitti lottia juhlamessun saarnassaan

Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio piti saarnan Lotta Svärd 100 -juhlavuoden juhlamessussa Helsingin tuomikirkossa. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Lotta Svärd -järjestön juhlavuoden suojelija rouva Jenni Haukio kiitti sunnuntaina lottien ja pikkulottien panosta sotavuosina ja niiden jälkeen. Haukio piti saarnan juhlamessussa Helsingin tuomiokirkossa, johon osallistui lottia ja heidän omaisiaan.

– Lottien isänmaallisuus ei ollut pelkästään konkreettista työtä. Kysymys oli myös yhteishengen luomisesta ja ylläpitämisestä, Haukio sanoi.

Haukio kiitti lottia siitä, että jälleenrakentamisen vuosina he pitivät huolta puolisoista ja perheistä. Suurella osalla oli puolisona sotaveteraani, joista monet olivat sodan fyysisesti ja henkisesti runtelemia.

Vuosina 1921–1944 toiminut Lotta Svärd -järjestö oli naisten vapaaehtoinen maanpuolustusjärjestö. Lotta Svärd Säätiön mukaan enimmillään järjestöön kuului 240 000 naista ja tyttöä.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut