Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USA ja Britannia kehottivat kansalaisiaan pysymään poissa Kabulin hotelleista

Yhdysvallat ja Britannia kehottavat kansalaisiaan pysymään poissa Afganistanin pääkaupungin Kabulin hotelleista. Varoitus tuli sen jälkeen, kun äärijärjestö Isisin paikallinen haara ilmoitti tehneensä Afganistanin Kunduzin kaupungissa perjantaina tapahtuneen pommi-iskun moskeijaan.

Yhdysvallat ja Britannia varoittivat maanantaina erityisesti Kabulin tunnetusta Serena-hotellista. Yhdysvaltain ulkoministeriö viittasi alueen "turvallisuusuhkiin". Ulkomaalaisten aiemmin suosima luksushotelli Serena on ollut kahdesti ääriliikkeiden iskujen kohteena.

Afganistanin pohjoisosassa Kunduzissa tehty moskeijaisku oli verisin hyökkäys Afganistanissa sen jälkeen, kun Yhdysvaltain joukot lähtivät maasta elokuussa. Yli 50 ihmistä kuoli ja toistasataa haavoittui pommiräjähdyksessä shiialaisessa moskeijassa.

Maata hallitsevan äärijärjestö Talebanin mukaan kyseessä oli itsemurhaisku.

Talebanin kilpailija, äärijärjestö Isisin Afganistanin haara eli niin sanottu Isis-K ilmoittautui myöhemmin iskun tekijäksi.