Stockmann aloittaa yt-neuvottelut – vähennystarve enintään 60 työpaikkaa

Stockmannin yt-neuvottelujen piirissä on Suomessa noin 210 tehtävää. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Tavarataloyhtiö Stockmann aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, joiden piirissä on Suomessa noin 210 tehtävää. Vähennystarpeeksi yhtiö kertoo enintään 60 tehtävää.

Stockmannin tavarataloliiketoiminnan nykyorganisaatiosta lakkaa arviolta 105 tehtävää, ja uusia tehtäviä on suunnitteilla arviolta 45.

– Tavoitteena on sujuvoittaa prosesseja poistamalla päällekkäisyyksiä toimintojen ja eri maiden välillä sekä madaltamalla hierarkiaa, mikä nopeuttaa ja parantaa palveluamme sekä karsii kiinteitä kustannuksia, Stockmannin transformaatiojohtaja Mikko Huttunen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Suunnitteilla oleva toimintamalliuudistus koskee koko Stockmann-divisioonan henkilökuntaa kaikissa kolmessa toimintamaassa, ja uudistuksen vaikutukset ulottuvat toteutuessaan kaikkiin toimintamaihin.

Yt-neuvottelut käynnistyvät perjantaina, ja toimenpiteiden toteutus käynnistetään ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Remontti koskee koko Stockmann-divisioonan henkilökuntaa kaikissa kolmessa toimintamaassa, eli Suomen ohella Virossa ja Latviassa.

Stockmannin suunnittelemilla leikkauksilla arvioidaan saavutettavan liki neljän miljoonan euron vuosittaiset säästöt.

Stockmann-divisioona työllistää yhteensä reilut 1 700 ihmistä, joista Suomessa työskentelee 1 120. Virossa työntekijöitä on 366 ja Latviassa 249. Koko Stockmann-konserni työllistää yli 5 900 ihmistä 19 maassa.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut