Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Valtaosa suomalaisista lukee sanomalehtiä, EU-komissiolta odotetaan keinoja, joilla puuttua kohoaviin energian hintoihin

Valtaosa eli 96 prosenttia 15 vuotta täyttäneistä suomalaisista lukee sanomalehtiä, selviää Kansallisen Mediatutkimuksen mittauksesta.

Sanomalehtiä luetaan tasapuolisesti kaikissa eri väestöryhmissä. Sanomalehdet tavoittavat eri-ikäisistä suomalaisista 91–97 prosenttia, kaikissa ammattiryhmissä työskentelevistä 91–99 prosenttia ja eri tulotasojen kotitalouksista 95–98 prosenttia.

Sekä painetussa että sähköisessä muodossa sanomalehteä lukee yli kaksi miljoonaa suomalaista.

KMT-tutkimukseen vastaa vuosittain 23 000 vähintään 15-vuotiasta suomalaista.

EU-komissiolta odotetaan keinoja, joilla puuttua kohoaviin energian hintoihin

Euroopan komissio aikoo esitellä tänään keinoja, joilla voidaan puuttua kohoaviin energian hintoihin. Energiakomissaari Kadri Simson on kertonut, että keinoilla on tarkoitus tukea niin kansalaisia kuin yrityksiä, erityisesti kaikkein heikoimmassa asemassa olevia.

Ripeästi nousseet energian hinnat ovat herättäneet huolta ympäri maailmaa. Kansainvälisen energiajärjestön IEA:n mukaan sähkön hinta on kohonnut Euroopassa korkeimmalle tasolle yli vuosikymmeneen.

Yhdysvalloissa edustajainhuone on antanut hyväksyntänsä maan velkakaton nostamiselle

Yhdysvaltain edustajainhuone on antanut hyväksyntänsä maan velkakaton nostamiselle. Laki asiasta lähtee seuraavaksi presidentti Joe Bidenin hyväksyttäväksi.

Senaatti päätti viime viikolla nostaa maan velkakattoa joulukuuhun asti, millä saatiin väliaikainen ratkaisu demokraattien ja republikaanien väliseen kiistaan. Päätös vaati kuitenkin vielä edustajainhuoneen hyväksynnän.

Poliitikot sopivat, että velkakattoa nostettaisiin 480 miljardilla dollarilla. Ilman velkakattosopua liittovaltion rahojen pelättiin loppuvan jo lokakuun aikana ja talouden ajautuvan taantumaan.

Seuraava riita velkakatosta voi olla edessä jo viikkojen kuluttua. (Lähde: AFP)

Unicef varoittaa: Libyan säilöönottokeskuksissa olevat naiset ja lapset välittömässä vaarassa

Libyan säilöönottokeskuksissa on välittömässä vaarassa yhteensä ainakin tuhat naista ja lasta, varoittaa YK:n lastenjärjestö Unicef.

Unicefin mukaan viimeaikaisissa joukkopidätyksissä on otettu kiinni noin 750 naista ja 250 lasta. Järjestön mukaan naisten ja lasten turvallisuus ja hyvinvointi ovat uhattuna.

Toissaviikonloppuna noin 5 000 siirtolaista pidätettiin maan pääkaupungissa Tripolissa. Pidätysten yhteydessä kuoli yksi ihminen ja haavoittui 15.

Pidätysten kohteina olivat kansainvälisten järjestöjen mukaan enimmäkseen luvatta maassa olevat siirtolaiset. Libyan viranomaisten mukaan pidätysaalto oli osa huumeratsioita. (Lähde: AFP)

Suomen kanssa MM-jatkopaikasta kisaavat Ukraina ja Bosnia-Hertsegovina tasoihin

Jalkapallon miesten MM-karsinnassa Suomen kanssa samassa lohkossa pelaavat Ukraina ja Bosnia-Hertsegovina päätyivät myöhään tiistai-iltana tasapeliin maalein 1–1.

Ukrainan Andri Jarmolenko teki joukkueensa maalin jo 15. peliminuutilla. Bosnia-Hertsegovinan maalia saatiin odottaa 77. peliminuutille, jolloin Anel Ahmedhodzic tasoitti tilanteen.

Peli on tärkeä Suomen kannalta, sillä Suomi kisaa Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan kanssa MM-jatkokarsintaan oikeuttavasta lohkon kakkossijasta. Ranska on ykkössijalla 12 pisteellä.

Tiistaina Kazakstanin vieraissa 2–0 voittaneella Suomella on kuudesta ottelusta kahdeksan pistettä. Ukrainalla on tasapelin jälkeen yhdeksän ja Bosnia-Hertsegovinalla seitsemän pistettä.

Tanska varmisti tiensä jalkapallon MM-kisoihin

Tanska varmisti tiistaina paikkansa ensi vuonna pelattaviin miesten jalkapallon MM-kisoihin. Kööpenhaminassa Itävaltaa vastaan otellut Tanska vei voiton maalein 1–0.

Tanskalaiset hallitsivat peliä jo ottelun ensimmäisellä puoliskolla, mutta Daniel Bachmann ei horjunut Itävallan maalilla. Tanskan voittomaalin teki lopulta Joakim Maehle ottelun toisella puoliajalla. Maehle tykitteli pallon verkkoon Thomas Delaneyn syötöstä 53. peliminuutilla.

Lohkokärki Tanskalla on kahdeksan ottelun jälkeen kaikkiaan 24 pistettä, kun taas toisena oleva Skotlanti porskuttaa seitsemän pistettä jäljessä. (Lähde: AFP)