Keskolta positiivinen tulosvaroitus erityisesti rakentamisen ja talotekniikan kaupan kasvun ansiosta

Positiivinen tulosvaroitus on seurausta ennakoitua paremmasta myynnin kasvusta ja tuloskehityksestä erityisesti rakentamisen ja talotekniikan kaupassa. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Kesko arvioi vuoden 2021 vertailukelpoisen liikevoittonsa olevan 740–800 miljoonaa euroa. Tulosohjeistusta nostettiin huomattavasti aiemmasta 650–750 miljoonan arviosta. Viime vuonna Keskon havainnollistava vertailukelpoinen liikevoitto oli 554 miljoonaa euroa.

Positiivinen tulosvaroitus on seurausta ennakoitua paremmasta myynnin kasvusta ja tuloskehityksestä erityisesti rakentamisen ja talotekniikan kaupassa.

Keskon alustavan arvion mukaan yhtiön kuluvan vuoden kolmannen vuosineljänneksen vertailukelpoinen liikevoitto oli noin 236 miljoonaa euroa, eli yli 50 miljoonaa enemmän kuin samalla jaksolla viime vuonna. Neljänneksen liikevaihto oli hieman yli 2,9 miljardia euroa, kun viime vuonna se oli alle 2,7 miljardia.

Kolmannen vuosineljänneksen vahvistettu tulos julkaistaan lokakuun lopulla.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut