Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvaltalaismiljonäärille elinkautinen vankeustuomio ystävänsä yli 20 vuoden takaisesta murhasta

Yhdysvaltalaismiljonääri Robert Durst on saanut ystävänsä yli 20 vuoden takaisesta murhasta elinkautisen vankeustuomion ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen.

Nyt 78-vuotias Durst todettiin syylliseksi ystävänsä murhaan syyskuussa. Valamiehistön mukaan hän murhasi Susan Bermanin Los Angelesissa joulukuussa 2000.

Syyttäjän mukaan Berman oli auttanut Durstia peittelemään miljonäärin vaimon katoamista ja kuolemaa. Valamiehistö katsoi Durstin tappaneen ystävänsä, sillä hän oli pelännyt tämän paljastavan tietojaan.

Ennen elinkautistuomion lukemista tuomari Mark Windham alleviivasikin Durstin surmanneen mahdollisen todistajan, minkä hän näki olleen raskauttava asianhaara.

Windham hylkäsi myös puolustusasianajajien pyynnön uudesta oikeudenkäynnistä. Windhamin mukaan Durstin syyllisyydestä on riittäviä, ja jopa musertavia todisteita.

Merkittävään kiinteistösukuun kuuluva Durst esiintyi torstaisessa kuulemisessa eleettömänä pyörätuolissa istuen.

Durst ei ole saanut syytettä vaimonsa katoamisesta

Susan Berman löydettiin ammuttuna kotoaan Los Angelesissa jouluaattona 2000. Hänen oli ollut määrä puhua tutkijoille Durstin vaimon katoamisesta vain tunteja myöhemmin.

Lähes 20 vuoden ajan Durst kielsi olleensa kaupungissa ystävänsä kuoleman aikaan. Hän myös kielsi lähettäneensä poliisille nimettömän viestin, jossa viitattiin ruumiiseen Bermanin kotona.

Ennen oikeudenkäynnin alkua Durstin asianajajat kuitenkin myönsivät päämiehensä kirjoittaneen kyseisen viestin sekä löytäneen Bermanin ammuttuna tämän kotoa.

Syyttäjän mukaan Bermanin kuolemalla oli yhteys Durstin ensimmäisen vaimon katoamiseen sekä Durstin naapurin surmaamiseen vuonna 2001.

Durst on myöntänyt ampuneensa ja paloitelleensa naapurinsa, mutta välttyi rangaistukselta vedottuaan itsepuolustukseen. Teko tapahtui Texasissa, jossa Durst piilotteli tuolloin viranomaisilta.

Durstia on epäilty myös vuonna 1982 kadonneen ensimmäisen vaimonsa surmaamisesta, mistä hän ei kuitenkaan ole koskaan saanut syytettä.

Rikosepäilyjen ympäröimästä miljonääristä kertovassa HBO:n The Jinx -dokumentissa mies myönsi, että avioliitossa oli ollut riitelyä ja väkivaltaa. Vaimoa ei ole koskaan löydetty.