Alle 30-vuotiaat hankkivat entistä enemmän ja yhä suurempia kulutusluottoja – yhä useammat hakevat luottoa elinkustannusten kattamiseen

Ajoneuvon hankinta on toiseksi tavallisin kulutusluoton käyttökohde. Mikko Stig / LEHTIKUVA

STT

Alle 30-vuotiaat ovat olleet tänä vuonna vilkkaasti liikkeellä hakemassa kulutusluottoja, kertoo luottovertailualusta Sortter . Tänä vuonna alle 30-vuotiaille on myönnetty kolmanneksen enemmän kulutusluottoja kuin viime vuonna vastaavalla jaksolla. Myönnetyt lainasummat ovat kasvaneet 15 prosenttia.

Samalla yli 50-vuotiaiden osuus lainanhakijoista on vähentynyt viidenneksen.

Yleisin syy ottaa lainaa on aiempien kulutusluottojen yhdistäminen. Ajoneuvon hankinta on toiseksi tavallisin käyttökohde. Lisäksi yhä useammat hakevat kulutusluottoa elinkustannusten kattamiseen.

Nuorten lainasummat jäävät pienemmiksi kuin vanhemmilla ikäluokilla. Alle 30-vuotiaiden lainat ovat keskimäärin 8 440 euroa, yli 30-vuotiaiden lähes viisituhatta euroa suurempia.

Sortterin tiedot perustuvat 110 000 luottohakemukseen.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut