Vanhemmat anelivat Ryhmän Haun ikärajan laskemista – KAVI ei taivu kannassaan: "Elokuvassa on tulipaloja ja räjähdyksiä"

Justus Vento

Useat vanhemmat ovat anoneet kansalliselta audiovisuaaliselta instituutilta (KAVI) Ryhmä Hau: Elokuva -lastenelokuvan ikärajan laskemista. Ikäraja on 7 vuotta, ja sitä toivottiin laskettavan kaikenikäisille sallituksi. Ryhmä Hau -niminen televisiosarja on kaikenikäisille sallittu.

KAVI ei kuitenkaan taivu vanhempien toiveisiin, vaikka ottikin elokuvan palautteen perusteella uudelleenluokiteltavaksi. Se pitää perusteltuna levitysyhtiön alun perin asettamaan 7 vuoden ikärajaa.

– KAVIn näkemyksen mukaan elokuvassa on useita kohtalaisen tehostettuja uhkatilanteita, kuten auton alle jäämisen uhkaa, tulipalo, räjähdyksiä ja niin edelleen. Ne kohdistuvat joko inhimillistettyihin eläinhahmoihin tai lapsiperheisiin. Elokuvan sisällä on myös pidempi teema koskien koiran traumaattista hylkäämiskokemusta, instituutti perustelee.

KAVI huomauttaa, että vaikka elokuvaa ja tv-sarjaa yhdistää tunnettu nimi ja tutut hahmot, on tekijätiimi elokuvan ohjaajasta ja käsikirjoittajista alkaen eri, kuin tv-sarjassa.

– Elokuvan tekninen toteutus on selkeästi kehittyneempää ja vaikuttavuudeltaan voimakkaampaa kuin sarjassa. Ikärajojen on tarkoitus suojella lapsia haitallisilta sisällöiltä. Myös piirretty tai tietokoneanimaatio voi olla omiaan aiheuttamaan liian pienissä lapsissa ahdistusta.

Instituutti muistuttaa, että ikärajoista voi antaa palautetta kuka tahansa, mikäli se tuntuu suuntaan tai toiseen väärältä. Perusteltu palaute voi johtaa uudelleenluokitteluun.

Juttua korjattu 19.10 klo 9.30: KAVIn mukaan palautetta oli tullut Ryhmä Hau: Elokuva -elokuvasta, eikä Ryhmä Hau: Superpennut -elokuvasta.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut