Ylen tiedot: Rokottamattoman hoitajan levittämä koronatartunta johti kuolemaan Eurajoella – tiedossa toinenkin palvelukeskuksessa koronatartunnan saatuaan menehtynyt

Rokottamattomien hoitajien aiheuttamat koronatartunnat ovat herättäneet laajasti huolta sosiaali- ja terveyspalveluissa Eurajoella. Yle uutisoi torstaina, että sen tietojen mukaan Eurajoella kuoli alkuviikosta iäkäs henkilö, joka oli saanut koronatartunnan rokottamattomalta hoitajalta palvelukeskuksessa pari viikkoa sitten. Henkilö oli vielä vähän aikaa sitten asunut kotonaan.

Keski-Satakunnan soten johtava ylilääkäri Juha Jaatinen totesi tapaukseen liittyen Ylelle, ettei voi kommentoida yksittäisten potilaiden tilannetta eikä vahvistaa tai kiistää tietoa lainsäädännön takia.

Uutissuomalaisen tietojen mukaan Eurajoella palvelukeskuksessa kuoli viime viikon lopussa iäkäs asukas, jolla oli niin ikään todettu koronatartunta.

Keski-Satakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä tiedotti viime viikolla rokottamattoman hoitajan altistaneen koronalle 20 ikäihmistä ja seitsemän työntekijää palvelukeskus Jokisimpukassa.

Joukkoaltistus tapahtui pitkäaikaisyksikössä 5. lokakuuta. Yksikön asukkaista 85 prosenttia oli ottanut koronavirusrokotteen ja suositellut tehosteet.

Tartunnat todettiin kaikilla rokottamattomilla asukkailla. Tartunnan on saanut myös asukkaita, joilla rokotuksista on kulunut yli kahdeksan kuukautta.

Ylen haastattelussa johtava ylilääkäri Jaatinen totesi, että työnantajalla on hyvin ohkaiset mahdollisuudet selvittää, kenellä kaikilla työntekijöille on rokotesuota. Työnantajat eivät voi kysyä työntekijöidensä terveystietoja. THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta on vaatinut hoitajille pakollisia koronarokotteita, hoitajaliitossa asiaan suhtaudutaan nihkeästi.

Mainos: Skanska Talonrakennus Oy

Etusivulla nyt

Mainos: Savon Sanomat

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut