Fitch piti Suomen luottoluokituksen aiemmalla tasolla ja arvioi näkymät vakaiksi

Luottoluokituslaitos Fitch Ratings on pitänyt Suomen luottoluokituksen näkymät vakaina. AFP / LEHTIKUVA

STT

Luottoluokituslaitos Fitch Ratings on pitänyt Suomen luottoluokituksen näkymät vakaina. Laitos ei muuttanut Suomen valtion luottoluokitusta ja se säilyi aiemmalla AA+-tasolla.

Fitchin Suomen aikaa puolilta öin julkaisemassa arviossa ennustetaan, että Suomen talous kasvaisi tänä vuonna 3,5 prosenttia. Ennuste on matalampi kuin AA-kategorian valtioiden keskiluku, joka on 4,5 prosentissa. Suomessa kuitenkin talous taantui viime vuonna vähemmän kuin monissa muissa paikoissa. Kun Suomessa talous supistui Fitchin mukaan 2,9 prosenttia, euroalueella vastaava luku oli 6,4 ja AA-tasolla olevissa maissa 6,1.

Tulevalle vuodelle Suomeen ennustetaan yhä 2,9 prosentin kasvua.

Arviossa sanotaan, että Suomen bruttokansantuote ylitti tämän vuoden toisella neljänneksellä koronapandemiaa edeltävän tason. Samoin työllisyys on palautunut pandemiaa edeltäneelle tasolle. Pandemian aiheuttama epävarmuus varjostaa kuitenkin yhä taloutta, mutta Fitch uskoo, että Suomessa viranomaiset tukevat taloutta tarvittaessa.

Luottoluokituslaitos toteaa, että pandemiaa edeltävät haasteet ovat yhä läsnä. Sellaisia on esimerkiksi työikäisen väestön väheneminen.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut