Piiritystehtävä Pirkanmaalla – mies uhkasi räjäyttää hallussaan olleet räjähdysaineet jos poliisi ei poistu paikalta

Poliisi sai sunnuntaina alkuillasta mahdollista väkivaltarikosta koskeneen tehtävän Juupajoella. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

Anniina Korpela / STT

Juupajoella Pirkanmaalla oli maanantain vastaisena yönä suuri poliisioperaatio, jota edeltäneessä epäillyssä väkivaltarikoksessa loukkaantui yksi ihminen. Asiasta kertoo Sisä-Suomen poliisi.

Poliisi sai sunnuntaina alkuillasta mahdollista väkivaltarikosta koskeneen tehtävän Juupajoella. Tapahtumapaikalla poliisille selvisi, että epäilty väkivaltarikos oli tapahtunut todennäköisesti yksityisasunnossa ja että yksi ihminen oli loukkaantunut teossa.

Poliisi pystyi yksilöimään kyseessä olevan kiinteistön, mutta asunnossa oleskelleeseen henkilöön ei saatu keskusteluyhteyttä. Poliisi eristi kiinteistön. Tehtävään osallistui useita poliisipartioita sekä pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksiköitä.

Yön läpi kestäneen piiritystehtävän aikana yksityisasunnossa ollut mies uhkasi räjäyttää hallussaan olleet räjähdysaineet, jos poliisi ei poistu paikalta.

Poliisi sai lopulta neuvotteluyhteyden mieheen ja tämä otettiin kiinni aamuviiden jälkeen. Poliisin mukaan mies ei tehnyt kiinnioton yhteydessä vastarintaa.

Kiinniotettua miestä epäillään törkeästä pahoinpitelystä, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, räjähderikoksesta, huumausainerikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Räjähteet löytyivät asunnosta

Poliisin mukaan piiritetystä asunnosta on löytynyt räjähteitä, jotka ovat poliisin hallussa. Parhaillaan selvitetään, oliko miehellä edellytykset todella räjäyttää hallussapitämänsä aineet.

– Aina, kun räjähdysaineista puhutaan, liittyy asiaan hengen ja terveyden riski. Vielä emme pysty arvioimaan, mikä vaikutusalue tässä tapauksessa olisi ollut, kertoo STT:lle rikoskomisario Tuomas Korhonen.

Poliisi ei toistaiseksi kerro, minkä tyyppisiä räjähteet olivat tai paljonko niitä asunnossa oli.

– Tässä vaiheessa esitutkintaa, kun selvitämme vielä räjähteiden alkuperää ja laatua, emme valitettavasti pysty vielä kertomaan minkä tyyppisistä räjähteistä oli kyse, sanoo Korhonen.

Poliisi jatkaa tutkintaa tapahtumapaikalla, ja asiasta tiedotetaan lisää, kun esitutkinnasta on uutta kerrottavaa.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut