Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Yli viisikymppisten parisuhteissa yleisimpiä riidanaiheita ovat seksi, raha ja kotityöt

Yli 50-vuotiaiden parisuhteissa yleisimpiä riidanaiheita ovat seksi, raha ja kotityöt, selviää Väestöliiton uudesta perhebarometrista. Ikäryhmän naiset ovat miehiä tyytymättömämpiä parisuhteisiinsa ja kokevat riitelyn parisuhteessaan olevan yleisempää.

Parisuhteissaan yli 50-vuotiaat ovat tyytyväisimpiä keskinäiseen rakkauteen ja tyytymättömimpiä fyysisen läheisyyden määrään.

Tänä vuonna yli 50-vuotiaiden suomalaisten parisuhteisiin keskittyvä Väestöliiton perhebarometri pohjautuu sekä rekisteri- että kyselyaineistoon.

Parisuhde lisää tyytyväisyyden kokemusta

Väestöliiton tiedotteen mukaan parisuhde on yksi tärkeimmistä onnelliseen ja terveeseen ikääntymiseen vaikuttavista lukuisista tekijöistä, tai jopa tärkein.

Barometrin mukaan yli 50-vuotiaat parisuhteessa elävät ovat yleensä tyytyväisempiä elämäänsä kuin samanikäiset ihmiset, jotka eivät elä parisuhteessa. Parisuhteessa olevat kokevat myös terveytensä paremmaksi.

– Samalla esimerkiksi isovanhemmuus voi olla onnellisuutta ja hyvinvointia tasapainottava tekijä, jos parisuhdetilanne on vaikea tai parisuhdetta ei ole, toteaa tutkimusjohtaja Anna Rotkirch tiedotteessa.

Yli 50-vuotiaiden suhteiden kirjo aiempaa laajempi

Barometrin mukaan yli 50-vuotiaiden parisuhteiden kirjo on viime vuosikymmenten aikana laajentunut. Pitkiä liittoja on yhä enemmän ja leskien osuus on selvästi pienentynyt. Kun koko väestössä avioeronneisuus on pysynyt suunnilleen samalla tasolla, yli 50-vuotiaat eroavat ja muodostavat uusia suhteita aiempaa vilkkaampaan tahtiin.