Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tunnettu tavarataloyrittäjä yhdisti presidentti Niinistön outoon salaliittoteoriaan ja totesi "koko holokaustin olevan tarinaa"

Tavarataloketju Kärkkäisen omistaja Juha Kärkkäinen kieltää Facebookissa holokaustin. Kärkkäinen jakoi lauantaina omalla Facebook-sivullaan tekstin, joka liittyy Sauli Niinistön esiintymiseen Malmön holokaustifoorumilla jakotekstillä: "Sale on Nwo kätyri". Julkaisun kommenteissa hän toteaa vielä: "Koko holokausti on tarinaa."

Nwo, eli New world order -salaliittoteoria on monessa salaliittoteoriassa esiintyvä ajatus, että maailmaan pyritään perustamaan totalitaarinen, epädemokraattinen maailmanhallitus. Ajatus uudesta maailmanjärjestyksestä esiintyy useissa erillisissä salaliittoteorioissa, jotka olettavat sen taustalla olevan muun muassa liskomiehiä tai YK.

Kärkkäinen on tuomittu vuonna 2014 sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan liittyen juutalaisvastaisiin kirjoituksiin. Useat valmistajat, kuten Fiskars ja Makia, ovat aiemmin kertoneet lopettaneensa yhteistyön Kärkkäisen tavaratalojen kanssa.