Pandemian aiheuttama hoitovelka huolettaa enemmistöä suomalaisista, kertoo kysely

Moni kertoi olevansa huolissaan terveydenhuollon ammattilaisten jaksamisesta. Kuvituskuva. TOMMI ANTTONEN / LEHTIKUVA

STT

Pandemian aiheuttama hoitovelka huolettaa enemmistöä suomalaisista, kertoo tuore kansalaiskysely. Runsaat kaksi kolmasosaa sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestön Tehyn teettämään kyselyyn vastanneista kertoi olevansa jokseenkin tai erittäin huolissaan hoitovelasta.

Eniten huolta aiheuttavat henkilökohtaisen hoitoon pääsyn ja hoidon aloituksen viivästyminen sekä sairauksien diagnosoinnin viivästyminen, joista oli huolissaan yli puolet vastaajista. Lähes yhtä moni kertoi olevansa huolissaan terveydenhuollon ammattilaisten jaksamisesta.

Liki puolet kyselyyn vastanneista ei usko, että Suomessa riittää työvoimaa hoitovelan purkamiseen.

Neljä viidestä vastaajasta oli täysin tai jokseenkin samaa mieltä väittämästä, että sote- ja varhaiskasvatusalan houkuttelevuutta ja henkilökunnan saatavuutta on lisättävä palkankorotusten kautta.

Aula Research teki kyselyn Tehyn toimeksiannosta syyskuussa. Vastaajia oli Manner-Suomessa runsas tuhat.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut