Neljäsosa autoilijoista ei käytä vilkkua tässä yleisessä paikassa – risteyksissäkin sen unohtaa 15 prosenttia

Liikenteessä on syytä viestittää suuntamerkillä muille, mitä on aikeissa tehdä. Kai Skyttä
Eetu Kokkinen

Eetu Kokkinen

Liikenneturvan seurantojen mukaan neljännes autoilijoista ei käytä vilkkua liikenneympyrästä poistuessaan. Määrä on huomattavasti pienempi, kuin risteyksissä kääntyessä, joissa 85 prosenttia autoilijoista käyttää suuntamerkkiä.

– Liikenneympyrässä vilkun käyttö on ollut vuodesta toiseen heikompaa kuin risteyksessä käännyttäessä. Liikenneympyrä ei tilanteena poikkea mitenkään muista risteyksistä: aikeesta muuttaa ajosuuntaa kerrotaan muille näyttämällä vilkkua, Liikenneturvan yhteyspäällikkö Marko Nieminen toteaa tiedotteella.

Liikenneturva muistuttaa, että autoilijoiden lisäksi myös pyöräilijöiden tulee näyttää suuntamerkkiä kääntyessään. Viime keväänä toteutetun kyselyn mukaan 86 prosenttia vastanneista oli tietoinen tästä, mutta liikenteessä toteutetun tarkkailun perusteella vain reilu kymmenesosa pyöräilijöistä näytti suuntamerkkiä kääntyessään.

– Pyöräilijöidenkin olisi hyvä viestiä enemmän omista aikeista muille liikkujille, ja suuntamerkin näyttäminen on yksi helppo tapa tehdä tämä. Pyöräilijänä suuntamerkin voi näyttää kädellä tai sitten voi käyttää kypärään tai polkupyörään asennettavia vilkkuja, kertoo Liikenneturvan yhteyspäällikkö Leena Piippa.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut