Yhdysvaltain talouskasvu jarrutti voimalla heinä-syyskuussa

Yhdysvaltain hallituksen mukaan jarrutukseen vaikuttivat kulutuskysynnän hidastuminen koronan delta-muunnoksen levittyä kesällä sekä maailmanlaajuiset pullonkaulat tuotantoketjuissa. AFP / LEHTIKUVA

STT

Yhdysvaltain talous veti jarrut kiinni heinä-syyskuussa. Talous kasvoi ainoastaan kaksi prosenttia, kun edellisellä vuosineljänneksellä talous hurjasteli lähes seitsemän prosentin vauhtia.

Yhdysvaltain hallituksen mukaan jarrutukseen vaikuttivat kulutuskysynnän hidastuminen koronan delta-muunnoksen levittyä kesällä sekä maailmanlaajuiset pullonkaulat tuotantoketjuissa.

Myös työvoimapula vaikutti talouskasvun hidastumiseen. Osavaltioille, yrityksille ja kotitalouksille suunnattujen korona-tukien vähentäminen viilensi niin ikään taloutta.

Talouden hidastuessa myös inflaatiovauhti on taittunut, joskin oli heinä-syyskuussa edelleen varsin voimakasta. Kuluttajahinnat nousivat 5,3 prosenttia, kun huhti-kesäkuussa vauhti oli 6,5 prosenttia.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut