Aarnion hyväksi tietoja hankkineen poliisin sakkotuomio pysyy voimassa

Helsingin hovioikeus ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa entiselle rikosylikonstaapelille. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

Elina Korkee / STT

Helsingin hovioikeus ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa entiselle rikosylikonstaapelille, joka tuomittiin luvattomasta tiedonhankinnasta Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion hyväksi. Helsingin käräjäoikeuden helmikuussa langettama sakkotuomio virkavelvollisuuden rikkomisesta jää siten voimaan.

Käräjäoikeus katsoi toteennäytetyksi, että Marko Sami Tapani Verlin, 52, käytti työaikaansa henkilöiden ja ajoneuvojen luvattomaan tarkkailuun Aarnion pyynnöstä. Oikeus totesi myös, että Verlin laiminlöi varsinaisia virkatehtäviään toimiessaan Aarnion pyynnöstä ja tämän lukuun.

– Jatkokäsittelylupaa ei tarvitse (...) myöntää yksinomaan näytön uudelleen arvioimista varten, ellei käräjäoikeuden ratkaisun lopputuloksen oikeellisuutta ole perusteltua aihetta epäillä valituksessa esitettyjen seikkojen perusteella, toteaa hovioikeus ratkaisussaan.

Rikos ajoittuu loppuvuoteen 2016. Kesäkuussa 2015 käräjäoikeus oli tuominnut Aarnion niin sanotussa Trevoc -jutussa vankeuteen ja hän oli menettänyt virkansa.

Joulukuussa 2016 Aarnio tuomittiin käräjäoikeudessa vankeuteen useista törkeistä huumausainerikoksista. Myöhemmin hän sai vielä elinkautisen niin sanotusta Vuosaaren palkkamurhasta. Murhatuomion käsittely hovioikeudessa on meneillään. Muut Aarnion tuomiot ovat lainvoimaisia.

Verlin kiisti käräjäoikeudessa syyllistyneensä rikokseen. Hänen mukaansa syyttäjän todistusaineistona käyttämät Whatsapp-viestit Aarniolle eivät vastanneet tosiasiallisia tapahtumia.

Tapahtumien jälkeen Verlin on irtisanottu Helsingin poliisista. Hän on valittanut irtisanomisestaan hallinto-oikeuteen.

STT julkaisee tuomitun nimen, koska kyseessä on poliisin virkatehtävissä tehty rikos.

---

Korjattu klo 10.55 termi valituslupa jatkokäsittelyluvaksi.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut