Saksan CDU valitsee uuden johtajan jäsenäänestyksellä

Armin Laschet ei jatka CDU:n puheenjohtajana. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Saksan pitkäaikainen valtapuolue kristillisdemokraatit (CDU) valitsee seuraavan puheenjohtajansa jäsenäänestyksellä. Puheenjohtajan ovat aiemmin valinneet puoluekokousdelegaatit.

Uudesta johtajasta pääsevät äänestämään kaikki CDU:n noin 400 000 jäsentä. Virallisesti uusi johtaja valitaan puoluekokouksessa Hannoverissa 21.–22. tammikuuta.

Asiasta kertoivat puolueen nykyinen puheenjohtaja Armin Laschet ja puoluesihteeri Paul Ziemiak lehdistötilaisuudessa Berliinissä.

CDU menetti syyskuun lopun liittopäivävaaleissa asemansa suurimpana puolueena, minkä jälkeen Laschet taipui jättämään tehtävänsä. Ainakin Laschetille alkuvuoden puheenjohtajaäänestyksessä hävinneiden Friedrich Merzin ja Norbert Röttgenin odotetaan havittelevan puheenjohtajan paikkaa.

Merz edustaa puolueen oikeaa laitaa, ja häntä pidetään väistyvän liittokanslerin Angela Merkelin arkkivihollisena. Röttgen puolestaan on ulkopolitiikan asiantuntija ja sijoittuu lähemmäs puolueensa keskustaa.

Myös terveysministeri Jens Spahnia pidetään mahdollisena johtajakandidaattina. Hän pyrki CDU:n puheenjohtajaksi jo vuonna 2018, mutta hävisi kisan.

Merkel luopui puolueensa puheenjohtajuudesta vuonna 2018 mutta on siitä huolimatta jatkanut liittokanslerina tähän asti.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut