Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Nyt mullistuu sähköautoilu" – Kannettava ja missä tahansa toimiva latausasema myyntiin ensi vuonna

Glasgow'n ilmastokokouksessa jäi isojen uutisten varjoon pienimuotoinen uutuustuotteen esittely. Brittiläinen startup-yritys ZipCharge esitteli kannettavan sähköisten autojen latauslaitteen, joka on saanut mallinimen Go.

ZipCharge Go on 22,7 kiloa painava latausasema, jonka luvataan tulevan markkinoille vuonna 2022. Laitteen avulla voi ladata sähköautoa tai lataushybridiä 7,2 kilowatin maksimiteholla missä tahansa.

Skotlannissa nyt esitellyn latausaseman nettokapasiteetti on 4 kilowattituntia. Valmistajan mukaan kannettava ZipCharge Go voi jatkaa sähkölinjan auton toimintamatkaa 19–32 kilometriä riippuen ladattavan auton sähköjärjestelmästä. Zipcharge kertoi julkistuksessa myös, että melko pian ehtii myyntiin myös kaksi kertaa tehokkaampi Go2-malli.

ZipCharge toteaa, että kannettava latausasema on käyttökelpoinen missä tahansa. Sillä voi ladata autoon puhtia kesken matkan ajoakuston uhkaavasti tyhjentyessä. Tai sitä voi käyttää kotona, työpaikalla tai missä omistaja autonsa sitten pysäköikään.

ZipChargen mukaan Go on käyttökelpoinen kaikissa sääoloissa.

Valmistaja listaa kannettavan latausaseman eduksi sen, että Go-mallin voi ladata kotona täyteen sähkön ollessa halvimmillaan. Useissa maissa se tarkoittaa yösähkön käyttämistä. Täyteen ladattua laitetta voi käyttää myös satunnaisena sähkön lähteenä esimerkiksi kesämökin sähkökatkoksen aikana tai sähkölaitteen käyttämiseen esimerkiksi luontoretkellä.

ZipCharge ei vielä kertonut Gon myyntihintoja, mutta vihjasi hinnan asettuvan "hyvän WallBox-seinälaturin tasolle". Se tarkoittaisi noin tuhannen euron hintalappua. Britanniassa yhtiö kertoo aloittavansa laitteen leasingin 49 punnan (= 58 euroa) kuukausihinnalla.

Valmistajan edustajat totesivat Glasgow'ssa rehvakkaasti, että "nyt mullistuu sähköautoilu". Kannattaa kuitenkin muistaa, että kyseessä on lisärahoitusta alati etsivä startup-yritys. Tuotteen toimivuudesta ja markkinoille tulosta saatetaan antaa turhan ruusuisia lupauksia.