Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turussa lähes 30 vuotta sitten kadonneen miehen tapaus syyttäjälle – murhasta epäilty liki 70-vuotias mies on yhä vangittuna

Keskusrikospoliisi (KRP) on saanut valmiiksi esitutkinnan lähes 30 vuotta sitten kadonneen turkulaismiehen tapauksesta.

Kadonneen miehen murhasta epäillään edelleen lähes 70-vuotiasta miestä, jonka kiinniotosta poliisi kertoi elokuussa. Epäilty, vuonna 1953 syntynyt mies on edelleen vangittuna todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Asiassa on nostettava syyte kolmen viikon kuluessa.

Turkulaismies katosi elokuun 3. päivänä vuonna 1994. Viimeinen varma havainto hänestä tehtiin katoamispäivänä Turun keskustassa Eerikinkatu 20:ssä noin puolenpäivän aikaan. Tuolloin hän lähti pois kotoaan.

– Esitutkinnassa on tehty yhteistyötä muiden viranomaisten kanssa. Poliisi jatkaa kadonneen miehen etsintöjä Turun Airiston alueella, kertoi tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Aki Lahtinen KRP:stä tiedotteessa.

Lahtinen kertoi STT:lle, että etsintöjen keskittämisestä Airiston alueelle ei voida tutkinnan tässä vaiheessa vielä kertoa lisää.

KRP tiedotti elokuussa siirtäneensä tapauksen uudelleen aktiivitutkintaan ja pyysi ihmisiltä havaintoja tai tietoja tapahtuneesta. Tuolloin KRP kertoi, että esitutkinnan perusteella on epätodennäköistä, että mies olisi kadonnut omasta tahdostaan.