Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Rust-elokuvan kohtalokkaan ampumisen taustalla ehkä ilkivalta, sanovat asianajajat

Kuvaajan kuolemaan Rust-elokuvan kuvauksissa johtaneen ampumisen taustalla saattaa olla ollut ilkivalta. Näin sanovat Yhdysvalloissa lakimiehet, jotka edustavat näyttelijä Alec Baldwinin aseen ladannutta filmihankkeen asevastaavaa.

Juristien mukaan "kuvausryhmän tyytymättömien jäsenten ilkivalta" saattoi aiheuttaa traagisen ampumaonnettomuuden.

Lakimiehet kertoivat NBC -kanavalla, että elokuvan asevastaava Hannah Gutierrez-Reed oli ladannut Baldwinin rekvisiitta-aseen paukkupatruunoiden laatikosta.

– Oletamme, että joku laittoi oikean luodin sisältävän patruunan tuohon laatikkoon. Tarkoituksena täytyy olla ollut ilkivalta. Ei ole muuta syytä, miksi joku tekisi niin, juristi Jason Bowles sanoi.

Rust-elokuvan tähti Baldwin ampui tappavan laukauksen kuvaaja Halyna Hutchinsia kohti viime kuussa sen jälkeen, kun Baldwinille oli kerrottu, että ase oli turvallinen.

Osa elokuvan kameraryhmästä oli tiettävästi irtisanoutunut ampumista edeltävänä päivänä, osittain ampuma-aseiden ja räjähteiden turvallisuusongelmien vuoksi. He olivat valittaneet myös pitkistä työajoista sekä hotellimajoituksen tasosta.

– Ampuma-aseet olivat toisinaan vartioimatta, joten niitä oli mahdollisuus peukaloida, Bowles sanoi.

Kysyttäessä, miksi Gutierrez-Reed oli jättänyt ampuma-aseet ilman valvontaa, Bowles vastasi, että tuottajat olivat pyytäneet tätä ottamaan lisätehtäviä rekvisiitta-avustajana ja tämä oli ollut ajoittain huolehtimassa niistä.