Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruostumattoman teräksen hinnan nousu pönkitti Outokummun tulosta – "Mennyt neljännes oli Outokummun lähihistorian paras"

Ruostumatonta terästä valmistavan Outokummun oikaistu liiketulos nousi heinä–syyskuussa 234 miljoonaan euroon, kun yhtiö teki vuotta aiemmin tappiota 39 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 1,95 miljardiin euroon vuoden takaisesta 1,25 miljardista eurosta.

Outokumpu kertoo, että sen ruostumattoman teräksen toimitukset nousivat kolmannella vuosineljänneksellä 575 000 tonniin, kun ne viime vuonna vastaavaan aikaan olivat 488 000 tonnia.

– Ruostumattoman teräksen toimitukset kasvoivat 18 prosenttia vertailukaudesta, johon maailmanlaajuinen koronaviruspandemia vaikutti negatiivisesti. Ruostumattoman teräksen Euroopan ja Amerikan toteutuneiden hintojen sekä ferrokromin myyntihinnan nousu tukivat voimakkaasti kannattavuutta, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Outokummun mukaan koronaviruspandemiasta toipumisen aiheuttama hintojen nousu, poikkeuksellisen pitkät tilauskirjat ja raaka-aineiden hintojen nousu kumosivat negatiivisen vaikutuksen, joka on seurausta energian ja tuotannon tarveaineiden hintojen noususta.

– Toteutuneet hinnat nousivat ja työmme käyttökatetason parantamiseksi eteni, mikä tuki kannattavuutta kolmannella neljänneksellä. Nostimme oikaistun käyttökatteen 295 miljoonaan euroon, joten mennyt neljännes oli Outokummun lähihistorian paras. Ruostumattoman teräksen toimitukset laskivat 8 prosenttia toisesta neljänneksestä odotetun kausivaihtelun mukaisesti, sanoo toimitusjohtaja Heikki Malinen tiedotteessa.

Outokumpu arvioi, että neljännellä vuosineljänneksellä ruostumattoman teräksen toimitukset pysyvät samalla tasolla kuin kolmannella neljänneksellä. Yhtiön mukaan ruostumattoman teräksen hintojen nousu näkyy jo vastaanotetuissa tilauksissa ja se kattaa energian, tuotannon tarveaineiden ja rahdin inflaatiopaineet neljännellä neljänneksellä. Oikaistun käyttökatteen arvioidaan olevan kuluvalla vuosineljänneksellä korkeampi kuin kolmannella neljänneksellä.