Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa toisen annoksen rokotuskattavuus ei yllä vielä 80 prosenttiin – kolmannen annoksen on saanut kaksi prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä

Suomen toisen annoksen koronarokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneillä ei vielä yllä 80 prosenttiin. Eilen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja sosiaali- ja terveysministeriön koronatilannekatsauksessa arvioitiin, että kattavuus yltäisi todennäköisesti 80 prosenttiin jo tänään.

Nyt kattavuus yltää 12 vuotta täyttäneillä 79,5 prosenttiin. Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut samassa ryhmässä 85,9 prosenttia.

THL:n mukaan kolmannen koronarokoteannoksen on saanut Suomessa kaksi prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä.

THL kertoi perjantaina, että jatkossa se julkaisee päivittäin kolmannen koronarokotteen Suomessa saaneiden määrän. Rokotuskattavuudet raportoidaan suhteutettuna sekä 12 vuotta täyttäneeseen väestöön että koko väestöön.

Tähän asti THL on julkaissut tietoa ensimmäisen ja toisen koronarokoteannoksen saaneista. Lisäksi on raportoitu uusien koronatartuntojen määrät sekä koronavirukseen liittyvistä syistä kuolleiden määrät.

Jätevedessä koronaa monin paikoin aiempaa vähemmän

Koronaviruksen määrä jätevedessä ei ole noussut missään suuressa kaupungissa, jossa THL tekee jätevesiseurantaa.

Edellisviikkoa vähemmän koronavirusta havaittiin Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Turussa, Oulussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Kouvolassa ja Hämeenlinnassa.

Eniten viruksen määrä jätevedessä väheni Kuopiossa.

Joensuussa, Lappeenrannassa, Rovaniemellä, Vaasassa ja Porissa koronaa havaittiin suunnilleen saman verran kuin aiemmalla viikolla.

Vertailtavat näytteet otettiin loka–marraskuun vaihteessa ja 24.–25. lokakuuta.

Jätevesiseurannan tuoma tilannekuva koronaviruksen lukumääristä on testausaktiivisuudesta riippumaton. THL:n mukaan se tukee muita epidemian mittareita.

Neljä uutta kuolemantapausta

Uusia koronavirustartuntoja on raportoitu tänään 788, kertoo THL. Kahden viime viikon aikana on raportoitu runsaat 8 340 tartuntaa, mikä on 649 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on todettu neljä.

THL:n mukaan koko pandemian aikana on raportoitu kaikkiaan 1 188 koronakuolemaa.

Sairaalahoidossa oli perjantaina yhteensä 241 koronapotilasta, joista 29 oli tehohoidossa. Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden yhteismäärä on noussut keskiviikosta kolmella, mutta tehohoidossa oli kolme potilasta vähemmän.