Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Lähestymiskiellon tekninen valvonta sai kannatusta lausuntokierroksella, Yhdysvaltalaistuomioistuin jäädyttää Bidenin yli sadan työntekijän yrityksille suunnatun rokotusmääräyksen

Lähestymiskiellon tekninen valvonta sai kannatusta lausuntokierroksella

Lähestymiskiellon tekninen valvonta saa kannatusta useilta oikeusministeriölle lausunnon antaneilta viranomaisilta. Lausunnoissa kuitenkin todetaan, että muun muassa valvonnan toteutustapoja ja resursointia tulee selvittää tarkemmin jatkovalmistelussa.

Oikeusministeriö asetti vuosi sitten maaliskuussa työryhmän, jonka tehtävänä oli arvioida keinoja lähestymiskiellon tehokkuuden parantamiseksi ja lähisuhdeväkivallan uhrin turvallisuuden lisäämiseksi. Lausuntokierros työryhmän mietinnöstä päättyi torstaina.

Sikiöaikana alkoholille altistuneet jäävät usein ilman tarvitsemaansa tukea - diagnosointi vaikeaa

Merkittävä osa äidin raskaudenaikaisen alkoholinkäytön vaurioittamista lapsista jää vaille tarvitsemaansa tukea, asiantuntijat arvioivat. Keskeinen syy on se, että FASD-diagnoosia on vaikea saada.

Kirjainyhdistelmä FASD viittaa sanoihin fetal alcohol spectrum disorders, mikä tarkoittaa alkoholin aiheuttamien sikiövaurioiden kirjoa. Äidin raskaudenaikainen alkoholinkäyttö voi aiheuttaa lapselle monenlaisia oireita. Siksi diagnoosin tekeminenkin on hankalaa, sanoo ylilääkäri Margareeta Häkkinen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL).

Yhdysvaltalaistuomioistuin jäädyttää Bidenin yli sadan työntekijän yrityksille suunnatun rokotusmääräyksen

Yhdysvalloissa tuomioistuin on jäädyttänyt presidentti Joe Bidenin hallinnon rokotusmääräyksen, joka olisi tehnyt koronarokotteen ottamisesta pakollista työntekijöille kaikissa yli sadan työntekijän yrityksissä.

Asiaa käsiteltiin paneelissa, jonka tuomarit totesivat yhdysvaltalaislehti Washington Postin mukaan, että toimeksiantoon saattaa liittyä vakavia lakisääteisiä ja perustuslaillisia ongelmia. Tuomioistuimen on tarkoitus tarkastella tapausta tarkemmin.

Yhdysvaltain hallinto on yrittänyt saada maan rokotuslukuja nousuun. (Lähde: AFP)

Irakin pääministeri yritettiin salamurhata lennokilla, kertoo hänen kansliansa

Irakin pääministeri Mustafa al-Kadhimi on selvinnyt vahingoittumattomana salamurhayrityksestä, kertoo pääministerin kanslia. Lausunnon mukaan pääministerin viralliseen asuinpaikkaan oli yritetty tehdä lennokki-isku, joka epäonnistui.

Aiemmin kaksi turvallisuuslähdettä vahvisti iskun tapahtuneen.

Iskun jälkeen pääministeri ilmoitti Twitterissä olevansa kunnossa ja vetosi rauhallisuuden ja pidättyväisyyden puolesta.

Pääministerin asuinrakennus sijaitsee pääkaupunki Bagdadissa niin kutsutulla vihreällä vyöhykkeellä, jossa on muun muassa hallintorakennuksia. Eilen sadat Iran-mielisten ryhmien mielenosoittajat vastustivat viime kuun parlamenttivaalien tulosta vyöhykkeen sisäänkäynnin liepeillä. (Lähde: AFP)

Bottas komealla ajolla paalupaikalle Meksikossa

Mercedeksen Valtteri Bottas ajoi F1:n Meksikon gp:n paalupaikan ennen tallitoveri Lewis Hamiltonia . Red Bullin Max Verstappen oli aika-ajojen 3:s. Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli 12:s, mutta hän nousee muiden kuskien lähtöruuturangaistusten myötä kymmenenteen starttiruutuun. Kisa ajetaan sunnuntaina.

Bottakselle paalupaikka on F1-uran 19:s ja kolmas tällä kaudella.

Florida tarjoili Carolinalle kauden ensimmäisen tappion - Lundell maalinteossa

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthers on tarjoillut Carolina Hurricanesille kauden ensimmäisen tappion. Floridalaiset takoivat ensimmäisessä erässä jo neljä maalia ja viimeistelivät 5–2-voiton kolmannella jaksolla tyhjään maaliin.

Panthersin suomalainen Anton Lundell vastasi joukkueen kolmannesta maalista. Carolinassa Teuvo Teräväinen nappasi syöttöpisteen joukkueensa toisesta osumasta.

Carolina vaihtoi maalivahtinsa Antti Raantaan aiemmin neljä maalia läpi päästäneen Frederik Andersenin tilalle. Raanta ehti torjua neljä laukausta, mutta sai NHL:n verkkosivujen mukaan pelitilanteessa ylävartalovamman, minkä takia Andersen palasi kaukaloon.

Penguinsin Kapanen avasi kauden maalitilinsä kypärätempulla

Jääkiekon NHL:ssä Pittsburgh Penguinsin Kasperi Kapanen on tehnyt kypärätempun joukkueen kohdatessa Minnesota Wildin.

Peli ratkesi vasta voittolaukauskisassa, jonka seurauksena Penguins taipui Wildille 4–5-lukemin.

Kapanen avasi ottelussa kauden maalitilinsä ja on nyt tehnyt yhteensä kolme maalia. Suomalainen onnistui kahdesti ensimmäisessä erässä ja teki kolmannen osumansa kolmannella jaksolla.

Kapanen oli myös Pittsburghin viimeinen laukoja voittolaukauskisassa, mutta hän epäonnistui yrityksessään.

Selkenevä sää liukastaa tiet aamuksi maan länsiosassa - autoilijoiden syytä olla valppaana

Sää selkenee yön aikana ainakin maan länsiosissa ja teillä voi olla kuuraliukautta, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ari Mustala . Autoilijoiden on syytä olla teillä valppaana vielä aamustakin.

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksia huonosta ajokelistä länsirannikolle aina Keski-Pohjanmaata myöten. Lisäksi liikennevaroituksia on Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Uudellamaalla ja Keski-Suomessa.

Liikenteen sujuvuus voi heikentyä ja keskinopeus laskea huonon ajokelin vuoksi. Onnettomuusriski on myös tavallista korkeampi.