Sudanissa turvallisuusjoukot käyttivät kyynelkaasua mielenosoittajia vastaan

Sudanin ammattiliittojen yhteisrintama on kehottanut ihmisiä jatkamaan kaappauksen vastaisia mielenosoituksia. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Sudanin turvallisuusjoukot käyttivät sunnuntaina kyynelkaasua vallankaappausta vastustavia mielenosoittajia vastaan. Mielenosoituksia järjestettiin muun muassa pääkaupunki Khartumissa, Omdurmanissa ja Atbarassa.

– Valta kuuluu kansalle, huusivat mielenosoittajat.

Mielenosoituksissa tuomittiin armeijan valta ja vaadittiin siviilihallintoa.

Maanlaajuiset mielenosoitukset alkoivat sen jälkeen, kun sotilaat kaappasivat Sudanissa vallan 25. lokakuuta. Turvallisuusjoukot ovat vastanneet mielenosoituksiin kovin ottein. Lääkärilähteiden mukaan niissä on kuollut ainakin 14 ja haavoittunut noin 300 mielenosoittajaa.

Sudanin ammattiliittojen yhteisrintama (SPA) on kehottanut ihmisiä kansalaistottelemattomuuteen ja jatkamaan kaappauksen vastaisia mielenosoituksia maanantaina. SPA levitti sanomaansa tekstiviesteillä, koska internetyhteydet ovat olleet maassa suureksi osin poikki vallankaappauksesta lähtien.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut