IS: Kirsti Paakkasen miljoonaomaisuus menee säätiölle

Kirsti Paakkanen menehtyi keskiviikkona. Heikki Saukkomaa/Lehtikuva
Ira Blomberg-Kantsila

Ira Blomberg-Kantsila

Keskiviikkona menehtyneen Marimekon pitkäaikaisen omistajan ja toimitusjohtajan Kirsti Paakkasen koko miljoonaomaisuus menee hänen perustamalleen säätiölle, kertoo Ilta-Sanomat. Säätiö jakaa muun muassa apurahoja nuorten tukemiseen.

Paakkasen viimeinen tahto kerrottiin viime vuonna julkaistussa elämäkerrassa Suurin niistä on rakkaus – Kirsti Paakkasen tarina, eikä tilanne ole siitä muuttunut.

Kirsti Paakkasen nimeä kantava säätiö on perustettu vuonna 1999. Hän teki samana vuonna testamentin, jonka tarkoitusta laajennettiin vuonna 2015 tehdyssä testamentissa.

Säätiön ensisijaisena tarkoituksena on ”taideteollisuuden ja taloustieteiden sekä suomalaisen muotoilun kehittäminen ja kansainvälistämisen edistäminen ja näiden alueiden opetuksen edistäminen ja tukeminen”.

Paakkanen oli huolestunut suomalaisten yliopistojen tilanteesta, ja halusi testamentata omaisuuteensa Suomen "lapsille".

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut