Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Britannia nosti terrorismin uhkatasoa – taksimatkustaja kuoli, kun hänen rakentamakseen epäilty pommi räjähti, tutkitaan terroritekona

Liverpoolissa Britanniassa yksi ihminen kuoli sunnuntaina, kun taksi räjähti naistensairaalan edessä. Poliisi on ottanut räjähdyksen jäljiltä kiinni neljä miestä terroriepäilyjen takia.

Poliisi vahvisti maanantaina, että tapausta tutkitaan terroritekona.

Räjähdyksessä kuollut mies oli taksissa matkustajana. Häntä ei ole tunnistettu.

Poliisi kertoi maanantaina, että kotitekoisen pommin näyttää rakentaneen mies, joka kuoli taksin räjähtäessä. Poliisilla ei ollut maanantaina käsitystä epäillyn motiivista.

Taksin kuljettaja onnistui pakenemaan ennen kuin ajokki räjähti tulipallona noin kello 13 Suomen aikaa. Poliisin mukaan kuljettaja sai lieviä vammoja, mutta oli päässyt jo pois sairaalasta maanantaina.

"Kuljettaja esti kauhean tuhon"

Britanniassa oltiin juuri hiljentymässä viettämään ensimmäisen maailmansodan muistojuhlaa, kun räjähdys tapahtui. Sairaala on lähellä Liverpoolin katedraalia, jossa muistojuhlaa oltiin viettämässä.

Brittimedian mukaan taksin matkustaja olisi nimenomaan halunnut päästä katedraalille, mutta taksi ei päässyt ajamaan sinne, koska katuja oli suljettu juhlan takia.

Kaupungin viranomaisten mukaan kuljettaja oli alkanut epäillä matkustajansa aikeita ja lukinnut autonsa ovet ennen räjähdystä.

– Kuljettajan sankarillinen toiminta onnistui estämään kauhean tuhon sairaalan luona, kiitti Liverpoolin pormestari Joanne Anderson.

Liverpoolin naistensairaala on suurin laatuaan Euroopassa. Se ottaa vuosittain vastaan noin 50 000 potilasta, kertoi BBC .

Poliisi sanoi maanantaina olevan ennenaikaista kommentoida sitä, oliko pommimiehen kohteena sodan muistojuhla.

– Se on tutkimuslinja, jonka selvittämistä jatkamme, poliisin edustaja sanoi.

Räjähdyksen liittyen kiinni otetut neljä miestä ovat viranomaisten mukaan 20–30-vuotiaita.

Britannia nosti terrorismin uhkatasoa Liverpoolin räjähdyksen jälkeen

Britannia on nostanut maan terrorismin uhkatasoa merkittävästä vakavaksi, ilmoitti saarivaltion sisäministeri Priti Patel maanantaina. Muutos tehtiin Liverpoolissa sunnuntaina tapahtuneen pommiräjähdyksen jälkeen.

Vakavaksi luokiteltu terrorismin uhka on Britanniassa uhkatasoista toiseksi korkein. Tämän tason terroriuhka tarkoittaa, että hyökkäys on erittäin todennäköinen.

Terrorismin uhkatason asettamisesta vastaa Britanniassa turvallisuuspalvelujen yksikkö Joint Terror Analysis Center.