Nordea perustaa Joensuuhun uuden kehittämisyksikön

Nordean mukaan Joensuuhun perustettavassa yksikössä keskitytään erityisesti verkko- ja mobiilipankin kehittämiseen. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Finanssikonserni Nordea kertoo perustavansa Joensuuhun uuden digitaalisten palveluiden kehittämisyksikön. Yhtiöllä on jo vastaavat yksiköt Helsingissä ja Oulussa.

Nordean mukaan Joensuuhun perustettavassa yksikössä keskitytään erityisesti verkko- ja mobiilipankin kehittämiseen. Pankki arvioi, että Joensuussa kehitettävät palvelut vaikuttavat suoraan miljoonien asiakkaiden päivittäisiin pankkipalveluihin.

– Itä-Suomi on meille strateginen valinta. Uskomme, että alueen korkeakoulujen avulla voimme kasvattaa myös tulevaisuuden it-osaajia, kertoo Nordean digitaalisia palveluita kehittävän yksikön johtaja Teppo Jansson tiedotteessa.

Itä-Suomessa on hänen mukaansa suhteellisesti vähän tarjolla korkeatasoisia it-alan työpaikkoja. Nordea odottaa, että pankin vahvalle brändille löytyy osaajien keskuudessa tilausta.

Joensuun yksikön on määrä työllistää 30–50 henkilöä. Helsingin ja Oulun yksiköissä on töissä yhteensä reilut 250 ihmistä.

Nordealla on Joensuussa pankin muissa tehtävissä 50 hengen organisaatio. Yhteensä Nordea työllistää Suomessa noin 6 400 henkilöä.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut