Kaleva: Kriisiyhtiö Uroksen tilintarkastaja lähti kävelemään – yhtiöltä peritään miljoonavelkoja ja Nordea hakee pääomistajan omaisuutta takavarikkoon

Kalevan mukaan Uros määrättiin maksamaan Oulun Osuuspankille takaisin yli 4,48 miljoonan euron velat korkoineen. STUDIO TIMO HEIKKALA OY / LEHTIKUVA

Justus Vento

Sanomalehti Kaleva kertoo oululaisen teknologiayhtiö Uroksen kriisin syvenevän. Nyt kriisifirman tilintarkastusta hoitanut PricewaterhouseCoopers-yhtiö (PwC) on lehden mukaan ilmoittanut eroavansa Uroksen tilintarkastustehtävien hoidosta. Asian vahvisti PwC:n viestintä Talouselämä-lehdelle.

Syytä eroamiselle ei tiedetä, sillä tilintarkastuksessa on salassapitovelvoite, ja asiakassuhteet ovat luottamuksellisia.

Patentti- ja rekisterihallitus on harkinnut Uroksen määräämistä selvitystilaan tai jopa poistettavaksi kaupparekisteristä. Viime viikolla yhtiö määrättiin maksamaan pois miljoonavelkoja, ja tällä viikolla useita perintä- ja oikeudenkäyntikuluja perintäyhtiöille.

Kaleva kertoi tänään Nordean tehneen turvaamistoimihakemuksen, jolla se vaatii Uroksen pääomistaja Jyrki Hallikaisen omaisuutta takavarikkoon. Pankki pelkää, että Liechtensteinissa asuva Hallikainen ryhtyy varallisuusjärjestelyihin, ja siirtää omaisuutensa ulkomaille Nordean tavoittamattomiin.

Oulun poliisin talousrikosyksikkö on käynnistänyt esitutkinnan Uros Oy:sta.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut