Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi kuusikymppisen miehen vankeuteen lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut noin 60-vuotiaan miehen kuuden vuoden ja 4 kuukauden vankeuteen useista seksuaalirikoksista.

Miehen syyksi luettiin törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, törkeä raiskaus, pakottaminen seksuaaliseen tekoon ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Mies määrättiin myös maksamaan korvauksia yli 40 000 euron edestä ja menettämään sotilasarvonsa.

Oikeuden mukaan uhreja on ollut kaksi ja tuomittu oli näille perheenjäseneen rinnastettavassa asemassa. Teot ajoittuivat vuosille 2014–2020.

Toinen uhri oli tekojen alkaessa 15–16-vuotias. Oikeuden mukaan mies käytti uhria hyväkseen useita vuosia.

Oikeuden mukaan tekoihin ei liittynyt väkivaltaa tai sen uhkaa. Oikeus kuitenkin katsoi teot raiskauksiksi, sillä sen mukaan tuomittu käytti hyväkseen uhrin älyllistä kehitysvammaa. Uhri ei ole ollut kykenevä ilmaisemaan tahtoaan, oikeus katsoi.

Toista uhreista, 15-vuotiasta lasta, mies oli kosketellut rinnoista lomamatkan aikana.

Kolmannen asianomistajan osalta syyte lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä hylättiin toteen näyttämättömänä.

Tiedot perustuvat oikeuden julkiseen selosteeseen, sillä jutun asiakirjat on julistettu salaiseksi. STT ei poikkeuksellisesti julkaise tuomitun nimeä uhrien suojelemiseksi.