Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raportoitujen koronatapausten määrä jälleen yli tuhannen, tehohoidossa on 41 koronapotilasta

Tänään on raportoitu 1 191 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Suomessa on kahden viime viikon aikana raportoitu noin 11 800 koronatartuntaa, mikä on noin 3 400 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Koko koronaepidemian aikana Suomessa on todettu noin 174 800 tartuntaa.

Sairaalahoidossa on nyt 277 koronapotilasta, joista 41 on tehohoidossa. Sairaalahoidossa on 22 koronapotilasta vähemmän kuin keskiviikkona. Tehohoidossa on puolestaan kolme ihmistä enemmän kuin keskiviikkona.

Suomessa on raportoitu kolme uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta.

Eilisen jälkeen ensimmäisiä koronarokoteannoksia on annettu noin 2 400. Ensimmäisen annoksen kattavuus 12 vuotta täyttäneessä väestössä on nyt 86,3 prosenttia. Ensimmäisen annoksen on saanut Suomessa 4,22 miljoonaa ihmistä.

Annettujen toisten rokoteannosten määrä on kasvanut noin 4 600:lla. Toisen annoksen osalta kattavuus 12 vuotta täyttäneissä on nyt 80,8 prosenttia, eli ensimmäisen annoksen on saanut 3,95 miljoonaa ihmistä.

Ilmaantuvuus suurinta Pohjois-Pohjanmaalla

Koronan ilmaantuvuus koko maassa on nyt 212 tapausta sataatuhatta asukasta kohden kahden viime viikon aikana. Edeltävällä kahden viikon jaksolla ilmaantuvuusluku oli selkeästi pienempi, 151.

Suurin ilmaantuvuusluku, 356, on Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä. Tämän jälkeen suurin ilmaantuvuus on Keski-Pohjanmaalla (310) sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (275). Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite kertoo tiedotteessaan tilanteen olevan edelleen vakava, että vaikka ilmaantuvuus onkin laskenut hieman.

Pienin ilmaantuvuusluku on edelleen Ahvenanmaalla, jossa se on 17. Toisiksi pienintä ilmaantuvuus on Lapin sairaanhoitopiirissä, jossa se on 67. Ilmaantuvuusluvut ovat pyöristettyjä.