Kenoshan mellakoissa kaksi ihmistä tappanut teini vapaaksi kaikista syytteistä

Kyle Rittenhouse sanoi ampuneensa ihmiset itsepuolustukseksi sen jälkeen, kun nämä olivat hyökänneet hänen kimppuunsa Kenoshan mellakoissa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvalloissa kaksi ihmistä Kenoshan mellakoissa viime vuonna ampunut amerikkalaisteini vapautettiin perjantaina kaikista syytteistä oikeudessa. Häntä uhkasi jopa elinkautinen vankeus.

Kyle Rittenhouse, 18, sanoi ampuneensa ihmiset puoliautomaattisella kiväärillään itsepuolustukseksi sen jälkeen, kun nämä olivat hyökänneet hänen kimppuunsa. Syyttäjän mukaan Rittenhouse oli itse provosoinut tapahtumat, joten hän ei olisi voinut vedota itsepuolustukseen.

Kenoshassa oli viime vuoden elokuussa laajoja mellakoita sen jälkeen, kun valkoinen poliisi oli ampunut mustaa miestä useita kertoja, minkä seurauksena tämä halvaantui.

Rittenhouse oli saapunut Wisconsinin osavaltiossa sijaitsevaan Kenoshaan naapuriosavaltiosta Illinoisista. Omien sanojensa mukaan hän halusi suojella liikkeitä ryöstäjiltä, syyttäjän mukaan hän tuli rettelöitsemään.

New Yorkin pormestari Bill de Blasio kutsui oikeuden päätöstä tuoreeltaan "kuvottavaksi". Kansalliskaarti on komennettu valmiuteen Wisconsinissa mahdollisten mellakoiden varalta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut