Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Presidentti Niinistö puhuu vahvemman Euroopan puolesta Saksassa, Ranskan pääministerillä todettiin koronatartunta, Yhdysvallat kehottaa välttämään matkustamista Saksaan ja Tanskaan

Presidentti Sauli Niinistö jatkaa tänään työvierailuaan Saksassa. Niinistön ohjelmassa on esiintyminen Humboldt-yliopistolla. Ennakkotietojen mukaan Niinistön on tarkoitus puhua vahvemman Euroopan tarpeesta kovemmassa maailmassa. Puheen jälkeen Niinistö keskustelee opiskelijoiden kanssa.

Eilen maanantaina Niinistö tapasi Saksan liittopresidentin Frank-Walter Steinmeierin. Niinistö puhui myös Körber-säätiön tilaisuudessa Helsingin hengestä. Niinistö peräänkuulutti vuoropuhelua ja luottamuksen rakentamista kansainvälisissä suhteissa ja etenkin asevalvonnan alalla.

Etelään ja länteen satanut lumi haittaa aamulla ajokeliä, päivästä tulossa poutainen

Yön aikana lunta eteläiseenkin Suomeen tuonut sadealue väistyy aamupäivän aikana kaakkoon, kertoo Ilmatieteen laitos.

Lumisateen vuoksi huonontuneesta ajokelistä varoitetaan aamulla Varsinais-Suomessa, Satakunnassa sekä Etelä-Pohjanmaalta Pohjois-Pohjanmaan länsiosaan ulottuvalla alueella. Myös Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa on voimassa varoituksia.

Päivä on laajalti poutainen. Päivälämpötilat ovat etelässä nollan tuntumassa. Maan keskiosissa päivää vietetään pikkupakkasilla ja pohjoisosissa 10 pakkasasteen tienoilla.

Tiistai-illasta Suomen länsiosiin saapuu seuraava sadealue, ja lumisateita odotetaan ensi yönä Helsingistä eteläiseen Lappiin.

Uutissuomalainen: Käräjäoikeudet purkaneet merkittävästi juttujen koronaruuhkaa

Käräjäoikeudet ovat saaneet purettua merkittävästi koronan takia keskeytettyjen juttujen ruuhkaa, kertoo Uutissuomalainen. Erillisellä koronamerkinnällä keskeytettyjen juttujen määrä on onnistuttu purkamaan noin kymmenesosaan huipusta.

Lokakuun loppupuolella käräjäoikeuksissa oli pandemian vuoksi keskeytettyjä ja ratkaisemattomia rikosasioita 785 ja siviiliasioita 129.

Koronamerkinnällä keskeytettyjen juttujen ruuhkaa on purettu lähes 12 miljoonan euron lisärahoituksella.

Kokonaisuutena käräjäoikeudet ovat kuitenkin ruuhkautuneet entisestään eri puolilla Suomea. Myös käsittelyajat ovat venyneet.

Ranskan pääministerillä todettiin koronatartunta, myös belgialaisia ministereitä eristykseen varotoimena

Ranskan pääministeri Jean Castex on saanut koronatartunnan, pääministerin esikunnasta kerrottiin myöhään maanantaina uutistoimisto AFP:lle.

56-vuotias Castex on saanut kaksi annosta koronavirusrokotetta keväällä. Hän eristäytyy kymmeneksi päiväksi ja siirtyy etätöihin, esikunta kertoo.

Castex oli maanantaiaamuna Brysselissä, jossa hän tapasi muun muassa Belgian pääministerin Alexander De Croon. De Croon ja neljän muun belgialaisministerin ilmoitettiin jäävän karanteeniin odottamaan testituloksiaan, kun tieto Castexin tartunnasta tuli julki.

Pääministerin esikunnan mukaan Castexille oli tehty PCR-testi sen jälkeen, kun yksi hänen tyttäristään oli saanut koronatestistään positiivisen tuloksen. (Lähde: AFP)

Yhdysvallat laittoi Saksan ja Tanskan korkean riskin matkakohteiden listalle koronan takia

Yhdysvallat kehottaa kansalaisiaan välttämään matkustamista Saksaan ja Tanskaan. Maan ulkoministeriö kertoi uudesta matkustusohjeesta maanantaina. Saksa ja Tanska lisättiin korkeimman riskin matkustuskohteiden listalle niiden koronatartuntatilanteen vuoksi.

Yhdysvaltain tautikeskus CDC:n neliportaisen asteikon vaarallisimpaan kategoriaan päätyy maa, jossa ilmaantuvuusluku eli tartuntojen määrä sataatuhatta asukasta kohden on yli 500 edeltävän 28 päivän aikana, kertoo uutiskanava CNN.

Vaarallisimman kategorian maihin tulisi matkustaa vain pakottavasta tarpeesta ja silloinkin täysin rokotettuna, CDC suosittelee. Listan nelosryhmän maihin kuuluu parhaillaan suuri osa Eurooppaa, muun muassa Britannia, Norja ja Baltian maat. Suomen Yhdysvallat on luokitellut kolmostason maaksi. (Lähde: AFP)

Markkanen palasi Clevelandin kokoonpanoon, teki 22 pistettä

Koripallon NBA:ssa yhdeksän ottelun ajan sivussa ollut Lauri Markkanen palasi Cleveland Cavaliersin kokoonpanoon ja teki runsaan puolen tunnin peliajalla 22 pistettä.

Cleveland isännöi Brooklyn Netsiä, joka vei voiton lukemin 117–112.

Clevelandin pelaajista Markkasta enemmän pisteitä teki 24 pistettä pussittanut Darius Garland. Koko pelin paras pistesaldo oli Brooklynin Kevin Durantin 27.

Markkanen on ollut peleistä sivussa liigan koronaprotokollan takia. Koronaprotokollalistalle päätyy, jos pelaajalla tai seuran henkilöstöön kuuluvalla on todettu koronavirustartunta tai hänet on todettu altistuneeksi tartunnalle.

Korpisalo torjui Columbuksen voittoon runsasmaalisessa ottelussa, Buffalon Jokiharjulle syöttöpiste

Jääkiekon NHL:ssä Columbus Blue Jackets varasti vieraissa voiton Buffalo Sabresia vastaan maalein 7–4.

Ottelun ensimmäinen erä päättyi tasatilanteessa 2–2. Toisen erän neljällä ensimmäisellä minuutilla Columbus pääsi iskemään kolmesti. Buffalo kavensi pelin erän edetessä tilanteeseen 5–4. Ottelun viimeisellä minuutilla Columbus heitti kiekon verkkoon vielä kahdesti.

Columbuksen maalilla pelanneelle Joonas Korpisalolle kertyi ottelusta torjuntoja 29. Noin 16 minuuttia jääaikaa saanut Buffalon Henri Jokiharju syötti ottelun avausmaalin.