Liike Nyt ei hyväksy sote-uudistusta – malli pitäisi rakentaa viiden yliopistosairaalan pohjalle

Liike Nyt julkisti aluevaaliohjelmansa. Harkimo vaatii, että seuraavan hallituksen on rakennettava sote-mallinsa viiden yliopistosairaalan pohjalle. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Liike Nyt ei hyväksy sote-uudistusta. Liike Nytin mielestä alueita on liikaa, minkä vuoksi yhdenvertaisuus ja maksukyky ovat täysin epätasapainossa.

– Tällä mallilla on täysin mahdotonta miettiä verotusoikeutta, sanoo Liike Nytin puheenjohtaja, Harry Harkimo tiedotteessa.

Liike Nyt julkisti aluevaaliohjelmansa. Harkimo vaatii, että seuraavan hallituksen on rakennettava sote-mallinsa viiden yliopistosairaalan pohjalle.

– Hallitus ei tiedä yhtään mitään, mitä kentällä oikeasti tapahtuu. Säädetään hoitajamitoitusta ja hoitotakuuta, mutta rahat ja hoitajat puuttuvat, Harkimo ryöpyttää.

Hänen mukaansa Kela-korvaus tarvitaan kunnolla käyttöön, minkä lisäksi tarvetta on sekä hoitoseteleille että ostopalveluille.

– Näin saadaan hoitojonot purettua. Eläkeläisten lääkkeet pitää halpuuttaa ja pitää huolta kaikista vanhenevista ja myös omaishoitajista, Harkimo sanoo.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut