Torstaina kello 10.20 toteutuu valtakunnallinen työnseisaus, jonka jälkeen osoitetaan mieltä eduskuntatalon edessä – tästä on kyse

Mielenilmaus tapahtuu Helsingissä eduskuntatalon edessä. Mikko Lundell
Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Tulkit järjestävät ensimmäisen mielenosoituksensa Suomessa torstaina. Mielenilmaus tapahtuu Helsingissä eduskuntatalon edessä.

Ennen mielenosoitusta tulkkien ammattikunta järjestää kolmen minuutin mittaisen valtakunnallisen työnseisauksen kello 10.20–10.23.

Työnseisauksen ja mielenosoituksen tarkoituksena on kiinnittää huomiota muun muassa siihen, että tulkkaustilanteissa käytetään koulutettua ammattilaista, eikä työ- ja sopimusehtoja sanella.

Myös sitä vastustetaan, että tulkkauspalveluja kilpailutetaan hinta edellä ja vaativissa tulkkaustilanteissa käytetään välillä epäpäteviä tulkkeja

Työnseisaus koskee yksityissektorilla työskenteleviä tulkkeja. Virka- tai työsuhteessa kuntaan, valtioon tai kirkkoon olevat tulkit eivät ole mukana. Työnseisaukseen ei myöskään osallistuta tilanteissa, joissa on kyse ihmishengestä.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut