Maahantulon rajoituksia jatketaan joulukuun 19. päivään asti

Jos rajoitusten piirissä olevasta maasta tuleva ei ole saanut täyttä rokotussarjaa, hän voi päästä Suomeen vain välttämättömästä syystä. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Ulkorajaliikenteen rajoituksia jatketaan joulukuun 19. päivään asti koronatilanteen takia, kertoo sisäministeriö. Ulkorajaliikenteellä tarkoitetaan Suomen ja Schengen-alueeseen kuulumattomien maiden välistä liikennettä.

Rajoitusten mukaan Suomeen saavat tulla EU- ja Schengen-maiden asukkaiden ohella EU:n vihreän listan maiden asukkaat. Vihreä lista koostuu maista, joiden tautitilanteen katsotaan olevan riittävän hyvä vapaan matkustamisen sallimiseksi EU:hun. Listalta on nyt poistettu Singapore ja Ukraina, ja sille on lisätty Indonesia.

Muista maista Suomeen voi tulla esittämällä todistuksen täydestä rokotussarjasta.

Jos rajoitusten piirissä olevasta maasta tuleva ei ole saanut täyttä rokotussarjaa, hän voi päästä Suomeen vain välttämättömästä syystä. Tällainen voi olla esimerkiksi paluu Suomeen tai muihin Schengen-valtioihin.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut